Három érmet-  két aranyat és egy bronzot -  hoztak sportolóink a szabadfogású birkózók felnőtt országos bajnokságáról és a csapat arany is kevésen múlott.

A fővárosban, egészen pontosan a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezték meg a szabadfogásúak országos bajnokságát, melyen klubunk hét versenyzővel képviseltette magát.

A várakozásoknak megfelelően ezúttal is a két olimpikonunk vitte a prímet. Ifjabb Veréb István a 92 kilogrammosok között indult és valamennyi ellenfelét magabiztosan legyőzve nyert aranyérmet. „Jimmy” ezzel pályafutása során tizedik alkalommal lett magyar bajnok. Elmondása szerint ezúttal nem volt túlságosan nehéz dolga, de ettől függetlenül is alaposan odatette magát, ezzel is bizonyítva, hogy az utóbbi időszak „furcsa” történéseitől függetlenül remek teljesítményre képes.

Nem kellett túlságosan megizzadnia a 125 kilóban szereplő Ligeti Dánielnek sem, aki úgy nyerte meg súlycsoportja küzdelmeit, hogy riválisai pontot sem tudtak rajta csinálni. Danit ugyan picit zavarta a korábbi bokasérülése, de ez sem tudta megakadályozni abban, hogy begyűjtse nyolcadik magyar bajnoki aranyérmét a felnőttek között.

Egyesületünk harmadik érmes helyezését Wittmann Kristóf érte el: a 97 kilogrammos súlycsoportban lett harmadik. Sajnos a döntőbe jutásért vívott meccsén 4:3-ra kikapott a Vasast erősítő Fodor Tamástól. Szerencsére a bronzmeccsen 9:5 arányban nyert danaújvárosi ellenfelével szemben.

Óriási pech kísérte a 86 kilóban szőnyegre lépő Ligeti Richárd versenyzését. Sportolónk az elődöntőben megsérült és végül a negyedik helyen végzett. Egyértelműen éremről csúszott le Ricsi.

Klubunk birkózói közül Nemes Bálint az ötödik (74 kiló), míg Hegedüs Levente a tizedik helyen zárt (79 kiló).

A Haladás VSE 23 ponttal a második pozícióban zárta a csapatversenyt. Csupán két ponttal maradtunk le a győztes Vasas mögött.

Veréb István vezetőedző: - Nagyon örülök a három éremnek, de azt borzasztóan sajnálom, hogy a csapatversenyt nem tudtuk megnyerni. Szó szerint nüanszokon múlott az egész. Ha Ligeti Ricsi nem sérül meg, biztosan érmes és megelőzzük a Vasast. Ezen kívül is volt több olyan mérkőzés, melyet csupán egyetlen ponttal veszítettek el versenyzőink. Ha ezek közül az egyiket megnyerjük, akkor megvan a csapatverseny aranyérme is. Ettől függetlenül egy ilyen szereplésre szerintem valamennyien büszkék lehetünk.  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top