Sporttörténelmi sikert ért el a Haladás VSE NB I-es sakkcsapata, ugyanis a mieink fennállásuk során első alkalommal végeztek a tabella második helyén. Együttesünk az utolsó játéknapon biztosította be az ezüstérmét.

Óriási tétje volt a Haladás számára a pontvadászat 9., azaz utolsó fordulójának, ugyanis ifjabb Héra Imréék úgy foglalták el a tabella harmadik pozícióját, hogy reális esélyük volt az előrelépésre. Ehhez az előzetes számítások alapján legalább 6,5-7 pontot kellett volna szerezni a kiesés elől menekülő Dunaharaszti otthonában. Ráadásul erősen tartalékos összeállításban ültek asztalhoz a Duna-partiak ellen a mieink, ugyanis csapatunk légiósai ezúttal nem játszottak. A vége így 6:6 arányú döntetlen lett, ám így is összejött a hatalmas bravúr, mivel a nagy rivális Paks hazai környezetben kapott ki 7:5-re a bajnok Nagykanizsától.

 - Óriási siker az ezüstérem megszerzése. Számunkra sporttörténelmi bravúr. A bajnokság elején úgy gondoltuk, hogy három csapat fog kiemelkedni a mezőnyből: a Nagykanizsa, a DVTK és a Paks. Mi a 4-7. helyezésre taksáltuk magunkat. Ehhez képest a pontvadászat elején a Diósgyőrt és a Paksot is legyőztük és ettől kezdve már merészebb álmaink is lehettek. Az utolsó fordulóban óriási taktikai csatát vívtunk. A dunaharasztiakra és az atomvárosiakra is oda kellett figyelnünk. Ebből szerencsére mi jöttünk ki jobban és sikerült fennállásunk legjobb eredményével zárni az NB I-es küzdelemsorozatot – értékelt boldogan Pergel László szakosztályvezető.

Dunaharaszti MTK I.-Haladás VSE-Infraplan I. 6:6

Győzött: Ruck R.

Remizett: ifj. Héra, Németh M., Kovács G., Petényi, Kiss A., Borhy, Lakos, Csonka, Nagy B., Magyar

 

A bajnokság végeredménye: 1. Nagykanizsa 73 táblapont, 2. Haladás VSE 61, 3. Paks 61

(A HVSE és a Paks között az egymás elleni eredmény döntött, ami a Halinak kedvezett)

 

 

   
         
 

Go to top