Futsal sportágban minden kétséget kizáróan mi rendelkezünk az ország legjobb és egyben legnépesebb szurkolótáborával. A Szombathelyi Fanatikusok valamennyi hazai mérkőzésen remek hangulatot teremtenek, de gyakran idegenbe is elkísérik kedvenceiket.

- Körülbelül három-négy évvel ezelőtt alakult meg a társaságunk. Annak idején az Aréna Savariába jártunk ki a Hali mérkőzéseire és olyan volt ott a hangulat, mint mondjuk egy teniszmeccsen.  Ezen akartunk változtatni, és úgy érzem, hogy ez sikerült is. Párommal, Editkével és a barátainkkal elkezdtünk komolyabban szurkolni. Zászlókat, molinókat készítettünk és tényleg minden kezdett olyanná válni, mint mondjuk a nagypályás derbiken – tekintett vissza a kezdetekre Kereszturi Gyula. Elmondása szerint ma már 30-40 főből áll a Szombathelyi Futsal Fanatikusok köre, akik közül jó húszan szinte minden hazai meccsen ott vannak.

- Nagyon színes a mi kis közösségünk. Sok fiatal csatlakozott hozzánk és lányok-asszonyok is szép számban szurkolnak velünk. Szerencsére remek a kapcsolat a klub játékosaival és a vezetőséggel is. Jól érezzük magunkat a meccseken, szívesen járunk a Halinak drukkolni. Amúgy nekünk a sport, a foci, a futsal az életünk. Szinte minden szabadidőnket ennek rendeljük alá. Ez azért ebben a rohanó világban nem egy könnyű feladat – zárta szavait Kereszturi Gyula, aki családi vállalkozásban „csinálja” a szurkolást: fia a Fanatikusok dobosa, míg párja többek között a zászlókat tartja rendben, amiből közel húsz darab sorakozik az otthonukban. Emellett pedig a videófelvételeket is Editke készíti.

- Jó csapatnak jó szurkolni és ez most adott is itt Szombathelyen. Nálunk minden játékos egyforma, valamennyiüknek ugyanúgy szeretjük – vette át a szót Galambos Roland, aki ugyan nem olyan régen csatlakozott a Fanatikusokhoz, de már most „vezérnek” számít, mivel ő az „előénekes”, azaz ő vezeti fel a rigmusokat.

- Picit pszichológusnak is kell lennem, mert nem árt odafigyelni a társaság hangulatára. Egyébként nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk a szurkolásunkkal kapcsolatban. Sok esetben az ellenfél drukkerei is gratuláltak nekünk a parádés hangulathoz. Ehhez persze az is kell, hogy mi a saját csapatunkat bíztatjuk és nem a másik felet ócsároljuk. Amúgy futsalban is kezdenek kialakulni a táborok. A Berettyónak, a Veszprémnek és a Csömörnek már elég sok és lelkes nézője van, de a Fradinál is mozgolódnak már a drukkerek – adott rögtönzött helyzetjelentést Roli.

A Szombathelyi Futsal Fanatikusok egyik motorja minden kétséget kizáróan Püspök Ági. A roppant dinamikus hölgy szinte valamennyi derbit végig énekli, táncolja.

- Nem egyszerű dolog munka mellett eljárni a meccsekre, de a futsal mostanában egy szabályos örömforrás. Ősszel a Haladás nagypályás csapata általában elszúrta a hétvégénket, a futsalosok viszont hétfőnként feledtették velünk a vereségeket. A Magyar Kupa megnyerése pedig óriási élmény volt. Hazai pályán gyűjtöttük be a trófeát, ráadásul éppen a nagy rivális Berettyót győztük le a döntőben – fogalmazott Ági, aki csak azt sajnálja, hogy a bajnokság nem ment végig, ugyanis szerinte az aranyérmet abban a versengésben is a Hali gyűjtötte volna be.

- A mostani szezonra minden összeállt, óriási esélyünk lett volna az áhított első bajnoki cím begyűjtésére. A pontvadászat lezárásával nem biztos, hogy a legjobb döntést hozta az MLSZ, de ez már sohasem derül ki. Ősszel viszont minden folytatódik majd. Egy új szezon kezdődik. Mindenesetre mi akkor is megpróbálunk majd a szurkolásunkkal a csapat hatodik játékosai lenni – zárta szavait Püspök Ági.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 5 +5 16
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 5 -1 10
5. DEAC 5 -6 4
6. Futsal Veszprém 5 -12 4

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top