Három olyan tagja is van klubunk futsalcsapatának, aki 2018-ban a Rába ETO színeiben pályára léphetett a Bajnokok Ligája négyes döntőjében: Juanra Calvo együttesünk vezetőedzője, míg Dávid Richárd és Alasztics Marcell a játékoskeretet erősítik.

- Nagyon örülök annak, hogy Ricsi és Marci személyében két olyan futsalosunk is van, aki részese volt a sportág eddigi legnagyobb magyar sikerének. Zaragozában ugyan „csak” a negyedik helyen végeztünk, de már az is óriási bravúr volt, hogy bejutottunk a BL négyes döntőjébe – fogalmazott Juanra Calvo, aki most már edzőként szeretne olyan babérokat begyűjteni, mint azt korábban játékosként tette.  „Jua” az Inter Movistarral meg is nyerte a legrangosabb sorozatot, így az ő véleményére egyértelműen adni kell:

- Marcit egy remek, fiatal kapusnak tartom, aki nagyon akar fejlődni és ezért mindent meg is tesz. Agilis, gyors és megbízható hálóőr. Ricsi igen gyorsan fontos láncszem lett a Haliban, mert nem csak jó játékos, hanem nagyon jó ember is – zárta rövid eszmefuttatását csapatunk vezetőedzője.

- Én úgy gondolom, hogy mi hárman félszavakból is megértjük egymást. Óriási előny a számunkra, hogy Győrben egy jó másfél évet együtt játszottunk. Ismerjük egymást, tudjuk, hogy mit várhatunk a másiktól. „Jua” játékosként Európában a legszűkebb elitbe tartozott. Példakép a fiatalabb generációk számára. Nagyon bízom abban, hogy az ő vezetésével Szombathelyen is egy roppant sikeres csapat formálódik. Az alapok adottak. Ebbe pedig beletartozik az az Alasztics Marci is, akit én egy remek kapusnak tartok – mondta Dávid Richárd.

Alasztics Marci szerint a győri sikerek összekovácsolták őket. Szinte kitalálják a másik gondolatait is.

- Az az igazság, hogy én nem trióról, hanem kvartettről beszélnék, mert Vas Ádi is sokáig velünk együtt játszott. Ugyan a BL négyes döntőjekor már nem az ETO tagja volt, de sok remek eredményt ért el ő is velünk Győrben. Szerintem a Hali is képes lenne hasonló sikerekre. Erre jó alap lehet az a tudatos építkezés, ami évek óta itt Szombathelyen folyik. Adott egy sikerekre éhes, remek szurkolótábor is. Úgy gondolom, hogy egy parádés jövő simán benne van a pakliban – zárta a nyilatkozatok sorát Alasztics Marci.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top