A koronavírus-járvány miatt hozott megszorító intézkedések mellett is igen élénk sakkélet zajlik a világhálón. Mind az utánpótláskorú, mind pedig a felnőtt sportolóink találnak az igényeiknek, tudásuknak megfelelő versenyeket az interneten.

- Továbbra is úgy gondolom, hogy ez a speciális vészhelyzet a mi lehetőségeinket korlátozza a legkevésbé. A Magyar Sakkszövetség pár hete útjára indított két sorozatot, melyeken nagyon sok fiatal halis sportoló indult el. A jobbak az 1600 élőpont feletti kategóriában, míg a többiek az 1600 alattiaknál találnak maguknak hétről-hétre ellenfeleket. Itt tényleg a játéklehetőség a lényeg, mert nem kötelező senkinek sem a saját nevén indulnia: lehet nickneveket is használni. Ez a sorozat már a kilencedik állomásánál tart és összességében 12-12 fordulót rendeznek majd – adott gyors betekintést a jelenlegi helyzetbe Pergel László. Szakosztályvezetőnk elmondása szerint élénk az érdeklődés a saját versenyük, a Haladás Aréna iránt is, melynek keretében hetente két viadalt tartanak. Ezeken rendre 20-25 sakkozó indul el. Mivel a kezdési időpont 21.30 óra, így a résztvevők többnyire felnőtt versenyzők. A sorozat már közel 20 viadalnál tart.

- Az internet segítségével az edzések is zajlanak. A célunkat így is el tudjuk érni, de már nagyon hiányoznak a közös foglalkozások. Jó lenne személyesen is találkozni a többiekkel. Mondom ezt annak ellenére, hogy tökéletesen megértem a kormány és az illetékes szervek biztonsági szabályait, döntéseit. Most úgy hallani, hogy szeptemberben meg lehet majd rendezni az élvonalbeli bajnokság utolsó két fordulóját. Nagyon várjuk őket, mert akár még a tabella második helyére is odaérhetünk, ami a Haladás eddigi legjobb szereplése lenne – tekintet egy picit előre is Pergel László.

Fotó: Pergelné Dr. Remete Eszter

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top