Az erősen tartalékos összeállításban szereplő ifjúsági leány kézilabdacsapatunk 26:13 arányú vereséget szenvedett a korosztály II. osztályú bajnokságának 12. fordulójában Szekszárdon.

Dobos Dorka és Breznovits Karola sérülés miatt nem tudta vállalnia játékot a Nyugati-csoport egyik legerősebb együttesének otthonában, ráadásul a Haladás legeredményesebb játékosa, Horváth Hanna sem volt teljesen egészséges. Így pedig nem is csoda, hogy rendkívül gyengén kezdték Mátés István tanítványai: a 11. percben már 6:1-re vezettek a hazaiak. A félidő közepére szerencsére sikerült stabilizálniuk a zöld-fehéreknek a védekezésüket, ennek köszönhetően egy ideig nem is nőtt a különbség. A játékrész hajrájában azonban ismét lendületet kaptak a szekszárdiak, akik a szünetben már 13 góllal jártak előrébb.

Térfélcserét követően szerencsére rendezte sorait a Hali és csökkentette is a hátrányát: a 49. percben már „csak” 9 találat volt közte. A derbi végjátékában azonban újfent a hazaiak domináltak és végül teljesen megérdemelten nyertek 26:13-ra.

Mátés István edző: - Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a jelenlegi helyzetünkben, de arra nem gondoltam, hogy ennyire gyengén kezdünk. Az első félidőben puhán védekeztünk és támadásban is sokat hibáztunk. Fordulást követően a csapatom megmutatta, hogy van tartása és a második játékrészben méltó partnere tudott lenni a bajnoki címre törő Szekszárdnak.

Szekszárdi FGKC-Haladás VSE 26:13 (17:4)

Szekszárd, vezette: Kovacsik, Polgár

Haladás VSE: Németh Janka – Bogáth Petra 2, Horváth Hanna 3, Szekeres Szederke 1, Szár Dzsenifer, Tóth Vivien 3/1, Nyári Luca Sára 2. Csere: Falussy Flóra 1, Sulyok Csenge 1, Gyallai Virág, Szabó Katalin, Horváth Angéla. Edző: Mátés István 

Hétméteres: 6/5 illetve 3/1

Kiállítás: 4 perc illetve 4 perc