A második helyen végzett a Sárváron megrendezett felkészülési kézilabda tornán klubunk ifi csapata. A mieink a fináléban úgy kaptak ki 19:18-ra a SZESE Győr együttesétől, hogy a mindent eldöntő találat a derbi vége előtt 5 másodperccel esett.

Hat csapat részvételével rendeztek ifjúsági korosztályú felkészülési kézilabda tornát Sárváron a nem régiben átadott Arénában. A szervezők két csoportba sorsolták az együtteseket: a Mátés István edzette Haladás VSE az A-jelű trióba került, ahol előbb a Körmendet verte 26:18-ra, majd pedig az Egerszegi KK gárdáját 20:17-re, így együttesünk a döntőbe jutott. A fináléban az a SZESE Győr várt ránk, mely szintén győzött mindkét csoportmeccsén. Azaz egyértelműen a két legjobb csapat került a döntőbe. A mérkőzés pedig ezt fényesen bizonyította is. A két jól felkészített gárda végig fej fej mellett haladt. Öt másodperccel a vége előtt még 18:18-ra álltak a küzdő felek, ám ekkor a Rába-partiak betaláltak és ezzel a góllal nem csak a találkozót, hanem a tornát is megnyerték. A Hali azonban a második helyért is minden dicséretet megérdemel.

Mátés István edző: - Jó volt megtörni az edzések monotonitását ezzel a tornával. A felkészülés kezdete óta csupán két labdás foglalkozásunk volt, idáig az állóképességi munkára helyeztük a hangsúlyt. A helyzetünket nehezítette, hogy Dobos Dorka és Breznovits Karola sérülés miatt nem tarthatott velünk. A torna számunkra jó erőfelmérő volt, néhány hibára is felhívta a figyelmet, amit a továbbiakban majd igyekszünk kijavítani.  

A Haladás VSE eredményei:

Csoportmeccsek:

Haladás VSE-Körmend 26:18

Haladás VSE-Egerszegi KK 20:17

Döntő:

Haladás VSE-SZESE Győr 18:19