A rendkívül sikeres Európa-bajnoki szereplés után már a Haladás Sportkomplexumban készülnek a jövő nagy feladataira klubunk Romániában járt súlyemelői.

Fárasztó versenyen és egy hosszú utazáson vannak túl a Haladás VSE korosztályos súlyemelői, akik a junior és U23-as Európa-bajnokságon szerepeltek Bukarestben. Pihenésre azonban most nem igen jut idejük a lányoknak, ugyanis idén még rengeteg feladat vár rájuk. Legelőször Gyürüs Barbara állt munkába, aki egy nyolcadik, valamint két kilencedik helyezést gyűjtött be. Őt követte a két ezüstérmes, a lökésben második helyen végző Polgár Mirijam, valamint a szakításban ezüstérmes Boros Viktória.

- Az előnevezések alapján nem számítottam ilyen jó szereplésre. Szerencsére az első gyakorlatom jól sikerült és ez megalapozta a sikeres folytatást. Úgy érzem, hogy végig magabiztosan versenyeztem. Nagyon örülök annak, hogy egyéni csúccsal második lettem szakításban. Mindent megtettem a jó szereplés érdekében és ez eredményre is vezetett. Jó érzés, hogy mindenki büszke rám – fogalmazott Viki a hazaérkezést követően.

Természetesen osztozott örömében Polgár Mirjam is, aki viszont lökésben alkotott maradandót.

- Jó érzés, hogy a sok munka meghozta a gyümölcsét. Úgy gondolom, hogy a formaidőzítés volt a remek szereplés titka. Jó lenne ebből a sikerből táplálkozva a felnőttek között is jó eredményeket elérni – tekintett már picit a jövőbe is Miri.  

Márkus Erzsébet szakosztályvezető nem engedélyezhet sok pihenést tanítványainak, mivel idén még több jelentős verseny, például országos bajnokság vár Boros Vikiékre. Ám azért az ünneplésre szerinte is időt kell szakítani.

- Úgy gondolom, hogy ez a siker a magyar súlyemelésnek, a Haladásnak és azon belül a szakosztályunknak is sokat jelent. Messzire vittük a városunk, Szombathely jó hírét is. Örülök annak, hogy kint lehettem a lányokkal Bukarestben és a helyszínen izgulhattam értük, segíthettem nekik – értékelt Márkus Erzsébet.  

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top