Megérkezett a Hungast-Haladás extraligás női röplabdacsapatához az új center, a kubai Daymara Lescay Cajigal. A légiós már hétfő este óta az új társaival edz, és mivel csütörtökön a nemzetközi, valamint a hazai szövetség is „rábólintott” a transzferre, Jászberényben akár pályára is léphet.

Ugyan két hazai vereséggel kezdte a szezont a Haladás, ám a két eddigi ellenfél, a Nyíregyháza és a Kaposvár is nagyon komoly tervekkel és kifejezetten erős kerettel vágott neki a pontvadászatnak. Ráadásul a zöld-fehér gárda egyik meghatározó játékosa, Takács Bernadett sérülés miatt még nem léphetett pályára. A vasi csapat háza táján azonban egyáltalán nincs pánikhangulat, már csak azért sem, mert megérkezett a várva várt új légiós, a 27 esztendős kubai Daymara Lescay Cajigal. A 184 centiméter magas center nemzetközi mércével mérve a szombathelyiek legmagasabban jegyzett játékosa lesz.

- Egy nagyon tapasztalt, komoly játékintelligenciával rendelkező röplabdázó érkezett hozzánk. Biztos, hogy nagy hasznára lesz a csapatunknak, bár még azért az átállás nehézségeivel küszködik. Több poszton is bevethető, ami lényegesen megnöveli a variációs lehetőségeinket. Velünk tart Jászberénybe, ahová győzni megyünk. Az eddigi két vereség tapasztalatait levontuk. A pozitívumokat szeretnénk továbbvinni, a negatívumokat pedig kijavítani. Utóbbi érdekében sokat dolgozunk – fogalmazott a csapat indulása előtt Leiszt Máté vezetőedző.

A Jászberény-Hungast-Haladás derbi pénteken 19 órakor kezdődik. Csütörtökön először a nemzetközi szövetség (FIVB) hagyta jóvá Daymara Lescay Cajigal átigazolását, ezt követően pedig a honi grémium adta ki a játékengedélyét, így a vasiak új légiósa akár pályára is léphet a meccsen.  

KÖVESD INSTAGRAM OLDALUNKAT IS!

Go to top