Az öt szombathelyi játékost is soraiban tudó magyar futsalválogatott Olaszországban harcolhatja ki az elitkörbe kerülést a világbajnoki selejtezőkön. A mieink a házigazdák mellett az angolokkal és a fehéroroszokkal harcolnak a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikéért.

Az olaszországi Eboliban találkoznak a 4. csoport tagjai, hogy megmérkőzzenek egymással. A magyarok csütörtökön az angolokkal, pénteken a fehéroroszokkal, míg vasárnap az olaszokkal mérik össze a tudásukat. A tornára utazó keretben Alasztics Marcell, Sásdi Bálint, Dróth Zoltán, Vas Ádám és Hajmási Milán révén öt Hali-játékos kapott helyett. Cseppet sem mellékesen a szövetségi kapitány, Turzó József nem is olyan régén még a szombathelyi zöld-fehérek vezetőedzőjeként tevékenykedett.

- Úgy gondolom, hogy jól követik egymást a mérkőzéseink. A papíron leggyengébb angolokkal kezdünk, akik azért az utóbbi években rengeteget erősödtek, így nem vár ránk könnyű feladat. Elvileg a második fordulóban a fehéroroszokkal vívhatunk ki-ki meccset a továbbjutásért. Jó lenne, ha az olaszok ellen már csak a kvartett első helye lenne a tét – adott rövid esélylatolgatást a válogatott szakmai stábjának első embere, aki nagyon bizakodó volt az elutazás előtt, bár azt sem felejtette el megjegyezni, hogy a négy résztvevő csapat közül csak az angolok vannak mögöttünk a legfrissebb európai ranglistán.

A továbbjutás azért is fontos lenne, mert a következő Európa-bajnokság kiemelését a mostani vb-selejtezők alapján készítik el.

Az olaszországi tornáról két gárda kvalifikálja magát a tizenhatos elitkörbe, ahonnan majd hat válogatott kerül ki a 2020-as litvániai világbajnokságra.

Hajrá magyarok!

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 5 +5 16
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 5 -1 10
5. DEAC 5 -6 4
6. Futsal Veszprém 5 -12 4

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top