Három fényes medállal a tarsolyukban tértek haza klubunk versenyzői az IAA 3D íjász Európa-bajnokságról. Tomsics Balázs egyszer, míg Molnár József kétszer állhatott fel a dobogóra.

Csodálatos környezetben, az Alacsony-Tátrában rendezték meg idén a 3D Európa-bajnokságot, melyen a Haladás VSE színeit három versenyző képviselte. A szlovákiai Varínban kifejezetten nehéz pályák vártak az íjászokra. A férfi versenyzőink mellett a női vadászreflexesek között Kondora Cecília is sikeresen teljesítette első nemzetközi versenyét.

- Szinte egyetlen vízszintes lövést sem adtunk le, mert annyira hegyes-völgyes volt a terep. Persze minket is magával ragadott a természet szépsége. Annak már azért nem örültünk annyira, hogy a rendezők medveveszélyre is figyelmeztettek minket. Szerencsére eggyel sem akadtunk össze – foglalta össze vidáman a viadal mellékzöngéit Tomsics Balázs, aki a vadászreflex kategória 45 fős mezőnyében 636 ponttal a 8. helyen végzett. Emellett Toma a csapatverseny során begyűjtött egy bronzérmet. Íjászunk elégedett volt a saját teljesítményével, csupán azt sajnálta, hogy az igazán jó forma nem egyéniben jött nála ki.

Molnár József viszont mind egyéniben, mind pedig csapatban jól szerepelt. Ennek köszönhetően két ezüstérmet gyűjtött be. A barebeow kategóriában csupán a regnáló világbajnok, a 805 kört teljesítő Rabotka György Viktor tudta megelőzni.

- Kifejezetten jól kezdtem, mivel az első nap után még az élen álltam. Aztán a végén annak ellenére, hogy 794 pontot teljesítettem – ami nagyon jónak mondható – a második helyen zártam. Nagyon erős volt a mezőny, így természetesen ennek is örülök, meg persze a csapatban elért ezüstéremnek is – fogalmazott Molnár József. Dodesz idén szeptember végén Szlovéniában a terep Európa-bajnokságon is indulni fog, így akár még újabb érmekkel szaporíthatja amúgy sem szegényes „nemesfémgyűjteményét”.

A versenyzőink természetesen klubunk jubileumi 100 célos viadalán is íjat ragadnak majd, melyet szeptember 14-én rendez meg klubunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top