Leiszt Máté irányításával a Hungast-Haladás VSE 12 női röplabdázója állt munkába. A játékosok napi két gyakorláson vesznek részt. Hosszú hétvége ide, avagy oda, hétfőn két edzéssel kezdte meg a felkészülést a 2019-2020-as szezonra klubunk Extraligában szereplő női röplabdacsapata. A foglalkozásokat a Békéscsabáról érkezett 31 esztendős Leiszt Máté irányítja, aki első alkalommal lesz vezetőedző egy élvonalbeli felnőtt együttesnél.

- Természetesen örülök a lehetőségnek és nagy kihívásnak is tartom. Szeretnék egy olyan csapatot kialakítani, melynek a küzdőszellem lesz az erőssége. Első sorban nem eredményekben, hanem játékban gondolkodok. Ez a két dolog amúgy is összefügg: ha jó a teljesítmény, akkor a sikerek sem maradnak el – fogalmazott a fiatal ambiciózus szakember, aki jelenleg még egyedül tevékenykedik a gárda mellett, de hamarosan egy segítőt is kap majd. A Mucsi Péter vezette stáb pillanatnyilag több jelölttel is tárgyalásban áll.

A csapat keretét jelenleg 12 játékos alkotja. Közülük négy utánpótláskorú fiatal, míg a többiek természetesen felnőtt röplabdázók. Az egyik legnagyobb névnek az a Vacsi Evelin számít, akit a Kaposvár együttese adott kölcsön a Haladásnak.

- Az előző szezonban kétszer is játszottam a szombathelyi gárda ellen. Már akkor is feltűnt, hogy remek közösséget alkotnak a játékosok és kifejezetten erőteljes röplabdát játszanak. Bízom abban, hogy sokat tudok segíteni majd a csapatnak a célok elérésében és a saját fejlődésem is töretlen lesz. Úgy gondolom, hogy egy nagyon erős, színvonalas bajnokság vár ránk, amiben a Haladás sikeresen szerepel majd. Szerintem az Extraligában maradás nem lehet kérdéses, akár az ötödik hely környékére is odaérhetünk – bocsátkozott némi jóslásba a 41-szeres válogatott röplabdázó.

A tervek szerint a csapat szeptember 7-én Klagenfurtban játssza majd az első felkészülési mérkőzését, azt követően pedig természetesen pályára lép a hazai rendezésű felkészülési tornán is, mely a 100 éves jubileumi rendezvénysorozat részének tekinthető. Addigra minden bizonnyal teljessé válik a játékoskeret is. A vezetőség még három igazolást tervez. Az egyik közülük feladó posztra érkezik majd.

 

A Hungast-Haladás VSE jelenlegi játékoskerete:

Takács Bernadett, Vacsi Evelin, Császár Norina, Csóka Lili, Zoltán Anna, Blázsovics Dorka, Péteri Vanda, Marton Gabriella, Osbáth Nóra, Sophie Wallner, Stephanie Lojen, Genesis Miranda

   
         
 

Go to top