A Haladás VSE múltja lassan 100 évre tekint vissza. 1919-ben alapult egyesület Szombathely város sportéletében meghatározó szerepet tölt be. A Haladás mindig a sportot tartotta szem előtt. Az évek során rengeteg nehézségen ment át és sok vihart vészelt át. Az új sportkomplexum megépülés után az itt folyó munka még színvonalasabb tud lenni. 

A HVSE filozófiája még mindig az 1919-s fiatalok eszméit követi. Fő célunk, hogy a fiatalok sportközpontú nevelést kapjanak, önfegyelemre, kitartásra és küzdésre neveljük őket. Sport népszerűsítése fontos feladatunk. Manapság a sport egyre jobban háttérbe szorul, de szerencsére a HVSE szakosztályvezetői, edzői és sportolói elkötelezettek. Napi szinten küzdenek meg együtt a nehézségekkel, és minden nap apró lépéseket tesznek a céljaik elérése érdekében. Ezzel hírnevet szerezve az egyesületnek, a városnak és a sportnak. 

Dolgozzunk együtt, dolgozzunk a sportért! 

  

Ügyesen bánsz a labdával? Szeretnél Te lenni a következő Görbicz Anita, vagy Iváncsik Gergő? Akkor nálunk a helyed! Próbáld ki minél előbb!

 

Te is túl sok Walking Dead sorozatot nézel? Talán velünk együtt Te is félsz egy Zombiapokalipszistől? Mi már 2010 óta készülünk rá, gyere Te is!

 

Bár az arany nem sikerült, de az ezüst is szépen csillog. Sportíjász szakosztályunk versenyzői az utolsó terem Országos Bajnokságon vettek részt az elmúlt hétvégén. A World Archery szabályrendszerben történő megmérettetést a Ring SE csapata bonyolította le Győrújbaráton. A versenyzők létszáma meghaladta a 300 főt, ebből is látszik, hogy közkedvelt sportunk egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban. Az idei bajnokságon is részt vettek országunk kiemelt és nemzetközileg elismert sportolói is.

A két napos küzdelem után ismét dobogóra állhattak versenyzőink, bár most a bajnoki cím elmaradt, de így is sikerült két OB ezüstérmet szereznünk. Molnár József ismét Barebow kategóriában versenyt, de sajnos pár ponttal alulmaradt a Világjátékokat megnyerő Kakas István ellen. Tomsics Balázs a 13 fő közül szintén a dobogó második fokára állhatott fel. Továbbá a versenyen még részt vett Seres Armand, Kondora Cecília, Szabolcsi Bálint Bence.

Takács Gergő: „Csapatunk ismét jól szerepelt, sajnos pár ponttal lecsúsztunk mind két helyzetben az aranyéremről, de a srácok tovább készülnek, hiszen kezdődik pár héten belül a kinti szezon és szeretnénk ott is jól szerepelni az év során.”

Go to top