A Haladás VSE múltja lassan 100 évre tekint vissza. 1919-ben alapult egyesület Szombathely város sportéletében meghatározó szerepet tölt be. A Haladás mindig a sportot tartotta szem előtt. Az évek során rengeteg nehézségen ment át és sok vihart vészelt át. Az új sportkomplexum megépülés után az itt folyó munka még színvonalasabb tud lenni. 

A HVSE filozófiája még mindig az 1919-s fiatalok eszméit követi. Fő célunk, hogy a fiatalok sportközpontú nevelést kapjanak, önfegyelemre, kitartásra és küzdésre neveljük őket. Sport népszerűsítése fontos feladatunk. Manapság a sport egyre jobban háttérbe szorul, de szerencsére a HVSE szakosztályvezetői, edzői és sportolói elkötelezettek. Napi szinten küzdenek meg együtt a nehézségekkel, és minden nap apró lépéseket tesznek a céljaik elérése érdekében. Ezzel hírnevet szerezve az egyesületnek, a városnak és a sportnak. 

Dolgozzunk együtt, dolgozzunk a sportért! 

  

Ügyesen bánsz a labdával? Szeretnél Te lenni a következő Görbicz Anita, vagy Iváncsik Gergő? Akkor nálunk a helyed! Próbáld ki minél előbb!

 

Te is túl sok Walking Dead sorozatot nézel? Talán velünk együtt Te is félsz egy Zombiapokalipszistől? Mi már 2010 óta készülünk rá, gyere Te is!

 

Alig telt el másfél hónap az új évből és szakosztályunk már három országos bajnoki címet is szerzett. Versenyzőink több szakágban is megmérettetik magukat az év során. A téli szezon lassan a végéhez közeledik és újra a 3D íjászaté lesz a főszerep, de természetesen előtte mi is ellátogattunk a IFAA és a 3D terem országos bajnokságokra.

 Január 19-20-án került megrendezésre az Alsóörsi Városi Sportcsarnokban az IFAA Teremíjász Országos Bajnokság. A megmérettetésen több, mint 200 versenyző volt jelen és egyesületünkből is jópáran képviseltették magukat. Két újabb országos bajnoki címet tudtunk begyűjteni két külön kategóriában. Barebow kategóriában Molnár József nem talált legyőzőre, míg Tomsics Balázs 13 versenyzőt tudott magamögé utasítani Vadászreflex kategóriában.

Hétvégén Békéscsaba adott otthont a 3D Terem Országos Bajnokságnak. Népes mezőny gyűlt össze a keleti megyeszékhelyen. Seres Armand az egyik legnépesebb kategóriában versenyzett (HU) és 20 ellenfelet legyőzve állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Szakosztályunk évről-évre hozza az eredményeket. Amellett, hogy rengeteg íjász jár hozzánk gyakorolni és versenyezni egy remek közösséget alkotunk. Szeretnénk, ha jövőben ez töretlenül folytatódhatna. Idén csapatunk tagjai célul tűzték ki, hogy a 100 éves Haladást méltón ünnepeljük meg, ezért szeptember elején egy 100 célos maratoni lövészetre készülünk Szombathelyen!

Események

Go to top