Szinte hagyománya van annak, hogy jól szereplünk a Főnix Kupán, abban az értelemben mindenféleképpen, hogy abszolút felvesszük a versenyt a nagy műhelyek csapataival. A tisztes helytállás mellett akad bravúr is, idén óriási meglepetésre Takács Gabriella U 12-es garnitúrája robbantotta a bombát. A fiúk az egész hétvégén emberfeletti teljesítmény nyújtva, valamennyi mérkőzést megnyerve csoportelsőként jutottak a legjobb három együttes közé. Külön kiemelendő, hogy a házigazda Debrecen, és a Pick Szeged együttese sem tudta féken tartani a vasi fiatalokat.

Pénteket és szombatot követően tehát csont nélküli teljesítménnyel várhattuk a vasárnapi hármas finálét. Noha mindent megpróbáltak a halisok, a végére már elfogyott a szufla, így végül sem a Mezőkövesdet, sem a Békés-Drén csapatát nem sikerült megtréfálni, a harmadik hely azonban így is több, mint imponáló. Hatalmas az öröm a gyerkőcöknél, a sikeredzőt pedig egy villámnyilatkozatra kaptuk el a tornát követően:

" Nagyon jó volt ez a torna, testközelből láthattuk a nagy csapatok utánpótlását, és azt gondolom kollektíven felvettük velük a versenyt. Látni, hogy hova kell fejlődni, miben kell előbbre lépnünk. Létszámban és gyerekanyagban mindenféleképpen, tehetségesek a vasi fiatalok, azonban a további fejlődés érdekében nagyobb bázisra kell alapoznunk. Örömteli volt látni a Keleti régió együtteseit is, hiszen jellegénél fogva ritkán találkozunk velük. Tíz kézilabdázóval indultunk és abból két játékosom sajnálatos módon lesérült, Kozó Flórián kezével bajlódott már a csoportmérkőzések során, Tóth László bokája pedig a vasárnapi első derbin mondta fel a szolgálatot. Alaposan megfogyatkoztunk, de a lelkesedés legyőzte a fáradságot. Sok mérkőzés volt már bennünk, törvényszerű, hogy az utolsó napon enerváltabban mozogtunk. Voltak hibáink védekezésben, és maradt hiányérzetem a kihagyott ziccerek tekintetében, de a Mezőkövesd ellen mindössze egy cserével játszottuk végig a találkozót. Összeségében a torna csúcspontja a Szeged elleni rivalizálás volt, elvégre nagyon összeszedetten játszottak a fiúk. Több ilyen iramú kihívásra lenne szükségünk, mert a fejlődés záloga, ha kiváló együttesekkel méretjük meg magunkat. A harmadik hely nagy boldogságot okoz, ismét jó szájízzel térhetünk haza Debrecenből"

A torna nem pusztán csak a fiúkról, szólt leány együttesünk is alaposan megrázta magát. Huszár Benjámin tanítványai két győzelemmel, két vereséggel, és egy döntetlennel végül a tizedik helyet kaparintották meg maguknak. A rengeteg betegséggel, és sérüléssel küzdő csapat nagyon szépen helytállt, a versenykiírás szerinti legidősebb lány kategóriában (U 14) komolyan feliratkoztak a jó együttesek közé. Elsőosztályú gárdák ellen, és a másodosztály felsőházában lévő csapattal is meg kellett mérkőzni, mondjuk ki abszolút korrekten helytálltunk.  A fiatal edzőt a torna után hazakérdezve faggatuk:

„ Minden szempontból hasznos tornán vagyunk túl, a nagy távolság ellenére is kiválóan éreztük magunkat. Nívós megmérettetés volt, ahova elsősorban tanulni mentünk, és ha játékosaim levonják a megfelelő következtetéseket, feltétlenül tudunk profitálni az eseményből. Játékerőben a Szegeddel illetve a Kozármislennyel nem tudtunk versenyezni, klasszikus lövő nélkül első osztályú csapatok ellen irgalmatlanul nehéz dolgunk van. Védekezésben kevesebbet kell kilépniük, jól figyelnek a beállós-játékra, ezáltal a támadásaink mélységben hagynak maguk után kívánnivalót. Kovács Virág hiánya érzékeny veszteség, de most nélküle kell megoldanunk a dolgokat. Pozitívum, hogy a lányok a végletekig küzdöttek, nem adták fel.  A Tiszavasvári ellen nagy mérkőzést játszottunk pénteken, az a döntetlen szép eredmény, és megadta a szerepléshez az alaphangot. Ellenfelünk ugyanis egy osztállyal feljebb, a felsőházban foglal helyet. Nekünk harmadosztályú mérkőzéseink vannak egész szezonban, abba szocializálódunk idén, így nehéz hozzászokni a magasabb ritmusban játszó riválisokhoz.  Igazán nincs minőségi mérkőzésünk a bajnokságban, nem lebecsülve az ellenfeleket, de a gyerekeknek szükségük lenne magasabb szintű kihívásokra. Reméljük, hogy további tornákra is tudunk menni, mert akkor tudnak fejlődni játékosaink. Debrecenben a betegségekkel is hadilábon álltunk, nem egy vírusos megbetegedéssel is küzdöttünk. Szerencsére a lányok lélekereje rendben volt, vasárnapra felszívták magukat, és megfelelően álltak a két találkozókhoz. Az akaratnak is köszönhető, hogy a helyosztókon mindkét mérkőzésünket megnyertük.  Fontosnak tartom, hogy a keleti régióból is találkoztunk együttesekkel, így más stílusú, játékosállománnyal rendelkező gárdákkal is sikerült megmérkőzni.”

 

A sok öröm mellett, sajnos sérülés is akadt, Söptei Lettinek ezúttal kívánunk mielőbbi jobbulást!

 

A Haladás eredményei a Főnix Kupán:

U 12-es fiú csoportmérkőzések:

Szombathelyi Haladás- Debreceni Sportcentrum KN KFT 19:18 (6:9)

Szombathelyi Haladás- Törkszentmiklósi Kézilabda Egyesület 18:8 (7:1)

Szombathelyi Haladás- Pick Szeged 23:19 (11:10)

 

1-3. helyosztók:

Szombathelyi Haladás- Békés-Drén 12:17 ( 7:9)

Szombathelyi Haladás- Mezőkövesdi KC 16:24 ( 5:12)

 

U 14-es leány csoportmérkőzések:

Szombathelyi Haladás- Tiszavasvári SE 17:17 (8:9)

Szombathelyi Haladás- K. Szeged SE 12:23 ( 5:11)

Szombathelyi Haladás- Kozármisleny SE 11:22 (7:8)

 

10-12. helyosztók:

Szombathelyi Haladás- Kézilabda Klub Hajdúszoboszló 29:9 (16:3)

Szombathelyi Haladás- XVI. Kerületi KMSE 35:18 (11:9)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top