Jóból is megárt a sok, a kiváló íjászeredményekkel azonban nem tudunk betelni.  Dupla országos bajnoki címnek örvendhettek lövészeink, minekután ketten is maguk mögé utasították a kategória teljes mezőnyét idehaza.  Versenyzőink minden idegszálukkal a közelgő IAA Világbajnokságra és a Terep Világbajnokságra készülnek, ám a nemzeti bajnokságon való részvétel mindig megtiszteltetés egy sportolónak.  Molnár József és Tomsics Balázs felállhattak a dobogó legfelső fokára,  Kondora Cecília és Seres Armand pedig megsüvegelendő teljesítménnyel zárták a két napot.

Nem múlik el nap, hogy versenyzőink ne készülnének rendületlenül a közelgő IAA Világbajnokságra. A sportolók szempontjából csúcseseménynek számító seregszemlére vezető út rengeteg munkával és lemondással van kikövezve.  A jó szereplés záloga az állandó versenyzés, így nem pusztán csak most, hanem a közelmúltban is számos viadalon szerepeltek íjászaink. Ezen a hétvégén a nívójában legrangosabb versenyt szervezte a Paks Celőke csapata. A 3D Országos Bajnokságra több sportolónk is elutazott, a felkészülés és természetesen a jó szereplés reményében.  A két napos megpróbáltatást nem volt könnyű teljesíteni, főleg az időjárási viszontagságoknak köszönhetően. Szombat és vasárnap is 28 célt kellett leküzdenie a 184 regisztrált versenyzőnek. A két napos kvalifikáció után a hat fős döntők következtek.  A finálék során már kevés volt a hiba,  kiélezett és szoros döntőket hozott az országos bajnokság

Csapatunkból négyen utaztak az elismert megmérettetésre: Molnár József, Tomsics Balázs, Seres Armand és Kondora Cecília. Molnár József egész hétvégén nem talált kihívóra, és a teljes mezőnyhöz képest magas pontszámmal szerezte meg a 2018-s bajnoki címet barebow kategóriában.  A „Dodesz” becenévre hallgató versenyzőnk ihletett állapotban tüzelte végig a hétvégét. Tomsics Balázs is esélynek számított, ám papírforma ide vagy oda, nem volt egyszerű feladata. Sérülése ellenére sikerült végig lőnie a versenyt, kvázi a vasárnapi döntőbe egy pont hátránnyal érkezett. A végső küzdelemben megfordult a verseny, egy ponttal maga mögé tudta utasítani ellenfelét így megvédte a bajnoki címét.

A versenyen akaratból jelesre vizsgázó Tomsics Balázs nyilatkozott honlapunknak:

„Térdsérülés után nekivágni egy 3D Országos Bajnokságnak nem kis feladat, főleg, hogy címvédés volt a célom. Ismeretlen volt a pálya számomra, mivel itt még nem voltam versenyen. Szombaton az első versenynapon a 32 fokos meleg mellett még tetézte a pálya nehézsége is a dolgunkat. A vasárnapi versenynapot 9 ponttal lemaradva a második helyről kezdtem. Tudtam, hogy kitűzött célom megvalósítható. A verseny végeztével 1 pont előnye maradt ellenfelemnek, amit a döntőben szoros küzdelemben sikerült a javamra fordítani, így sikerült megvédeni tavalyi OB címemet. Természetesen kell egy kis idő a letisztuláshoz, hogy az OB címet ismét magaménak tudhatom.”

Eredmények:

Molnár József – BB – 1. hely Országos Bajnok

Tomsics Balázs – TR-RB – 1. hely Országos Bajnok

Seres Armand – HU – 8. hely

Kondora Cecília – TR-RB – 14. hely

 

A verseny mellett a Grand Prix versenysorozat díjátadója is megrendezésre került. Értékelték az elmúlt év eredményeit, ahol ismét érmeket tudtunk gyűjteni.

Tomsics Balázs – TR-RB – 2. hely

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top