Klasszis erényeket csillogtattak íjászaink a kontinensviadalon, Molnár József egyéniben a dobogóra állhatott, míg csapatban bravúrezüstöt szereztek a magyar íjászok.  A rendkívül sűrű mezőnyben közel 2023 íjász mérettetett meg, honfitársaink kiváló produkciója pedig óriási örömet jelent, sőt újabb lökést adhat a hazai versenysportnak.  Az elmúlt időszak magyar szempontból egyik legnépesebb Európa-bajnokságán minden eddiginél nagyobb versenyfutás fémjelezte a különféle kategóriákat. A Németországban megrendezett IFAA EB-n a legnagyobb távolság 54 méter az íjászok számára.

Az egyéni sportokat ritkán követi nagy érdeklődés, azonban a nagy tornákra jóval többen kíváncsiak a külsős látogatók közül is.  A többnapos versengésben egy tucat honfitársunk képviselte a nemzeti színeket a Németországban megrendezett nívós tornán.  A NiburSE – Haladás VSE egyesületének hírnevét Molnár József tovább öregbítette, AMBB-R kategóriában végig az élmezőnyben lőtt,  gyakorlatilag kirobbanó formában versenyezte végig a napokat. Az élbolyból folyamatosan szakította le ellenfeleit,  így a végelszámolásnál  megérdemelten állhatott fel a dobogóra. Rutinos versenyzőnk nem először bizonyítja rátermettségét, tapasztalata rendszerint sokat ér a nemzetközi porondon is.

 

Molnár "Dodesz" József a dobogón.  Végig fantasztikusan versenyzett az Európa-bajnokságon

 

A csapat kategóriában is előkelő helyen szerepelt a magyar delegáció, Style Team versenyről lévén szó,  FU kategóriában a Bóka-Gondán-Szedlár hármas bezsebelte az arany érmet, BB-R kategóriában pedig a Molnár-Pap-Vigh trió férfias küzdelemben az ezüstéremmel gazdagodhatott.  A gigászi versenyfutásban Molnár József csapata az olaszok mögött, az osztrákokat maguk mögé utasítva vehetett át érmeket. 

 

A magyar íjászok eredményei az Európa-bajnokságon:

Arany:
Gondán György AMFU
Szabó Szebasztián CMFS-R

Ezüst:
Molnár József AMBB-R
Bóka László VMFU 
 
Bronz:
Király Gábor AMFU
 
További helyezések:
4. Szedlár János AMFU
5. Gulyás Erik YAMFU
7. Pap Mihály AMBB-R
8. Vigh Csaba AMBB-R
11. Fábos László AMBH-R
27. Süle István VMBU
51. Laboncz Csaba AMBU

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top