Szekszárdon ütközik meg kézilabdás hadosztályunk az előkelő helyen fészkelő hazai alakulattal a hétvége folyamán.  Az évek óta stabil csapatként működő tolnaiak rendre olajozottan játszanak,  gyors,  lendületes kézilabdával házalnak a mezőnyben.  A Haladás természetesen idegenben is győzni szeretne, a legutóbb  Gárdony-Pázmándot elpáholó zöld-fehéreknek erre  ezúttal van is sansza.  A kétségtelenül nagy mérkőzésnek ígérkező derbi előtt, a csapat hangulatfelelősének számító Sebestyén Noémit,  és a betörésekben, átlövésekben jeleskedő Takács Inezt kértük fel egy kis esélylatolgatásra.

Nagyon jó csapat a Szekszárd, a tabella első harmadában vertek tanyát.  Vajon legyőzhetők idegenben a "fekete gólyák", és ha igen, akkor mi lehet a siker receptje?

Sebestyén Noémi:   Természetesen legyőzhetőek, a sportban sosem szabad feltett kézzel menni a pályára. Úgy gondolom rendkívül nehéz meccs vár ránk hétvégén. Jó csapat a Szekszárd, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy nyerjünk. A védekezésen lesz a fő hangsúly. Fontos hogy a ziccereket belőjük, és ki kell használnunk a gyorsaságunkat, a játékunkban rejlő sebességet is. Ha kevés hibával játszunk meg tudjuk nyerni a meccset.

Takács Inez:  Ha és amennyiben tudunk maximálisan koncentrálni, és nem adjuk el a labdáinkat, illetve fegyelmezetten védekezünk akkor miénk lehet a két pont. Nagyon ott kell lennünk fejben, hiszen a kiélezett versenyhelyzetekben mindig a koncentráció mértéke dönthet a nyertes együttes javára.

 

Hogyan tudjátok túltenni magatokat a hosszú utazás fáradalmain, milyen praktikáitok vannak, ha ilyen messze kell játszani Szombathelyről?

Sebestyén Noémi:    Idegenben mindig nagyobb kihívás játszani, mint otthon saját közönség előtt. A buszon általában mindenki pihen, zenét hallgat vagy alszik. Miután megérkezünk közösen elmegyünk sétálni,  az utazás fáradalmait ugyanis egy könnyed átmozgással orvosolni lehet.  Van időnk szóval  mindenki a saját ütemében el tud készülni,  és fejben rá tud hangolódni a meccsre.

Takács Inez:   A kezdeti időkben  a hosszú utazásoknak még volt jelentősége, de az elmúlt években már nem igazán foglalkozok a dologgal. Igazából már meg se érzem, ha ilyen sokat utazunk, de azért nyilván egy picit át kell mozgatni utána, ezért is kell odafigyelni a helyes bemelegítésre, akkor nem lehet probléma. Ezt követően pedig zajlik minden a megszokott mederben.

 

Két forduló van hátra a szezonból, tombol a véghajrá. Személyesen mi az, amiben még villantanátok, maradt még bennetek a szezonban az uccsó két meccsre?

Sebestyén Noémi:   Hosszú szezonon vagyunk túl, és még  két  elemien fontos találkozónk hátra van. Dolgozunk ugyanúgy, mert nyerni szeretnénk, győztesként elhagyni a pályát.  Mindenkinek egy cél lebeg a szeme előtt.  Személy szerint szeretném mind támadásban, mind pedig védekezésben hatékonyan segíteni a csapatot. Egységben az erő,  ezúttal is a csapatjáték dönthet.

Takács Inez:   Természetesen mindenki győzni szeretne, ez nem is lehet kérdés.  Igaz, már mindenkiben ott lapul fáradtság ,de ez  valahol normális a szezon végéhez közeledve.,  Mindennek ellenére ugyanúgy dolgozunk, ahogy eddig is,  és nem adjuk fel, az utolsó fordulókban egyaránt két-két ponttal szeretnénk zárni.  Egyik találkozó sem lesz sétagalopp, de mindent megteszünk a pályán a győzelem érdekében.