Szombaton sokkal nagyobb csata várható, mint amit a tabella sugall, hiszen a Haladás alaposan megszorongatta városi ellenfelét az ősz folyamán.  Ha csak a szíven múlott volna, a zöld-fehérek számára a pontszerzés szinte biztosan összejön, ám akkor számos sérült miatt jóformán nem is volt variációs lehetősége Kovács Lászlónak.  Most más szelek fújnak, a rivális legyőzhető, főleg mert a szurkolók, a közeg és a város is egyértelműen a Haladást támogatja. Mondjuk ebben nincs is semmi meglepő, elvégre a klub szimbóluma a vasi megyeszékhely sportéletének.  Nem szabad, és nem is kell visszafogottan nyilatkozni, amikor a városi zöld-fehérekről van szó.  Nincs annál természetesebb,  mint amikor a „Haladás” és a „Szombathely” kifejezés azonos mondatban szerepel.  Lássuk be, így van ez már lassan száz esztendeje.   A hagyomány és a tradíció pedig kötelez.  1919 óta mindig is a szoros együttműködés, az összefogás lendítette át a nehéz helyzeteken a klubot, és bár változott a címer,  átformálódott a sportélet, cserélődtek a szakosztályok,  egy valami azonban örök maradt:  a Haladás és a zöld-fehér szív.  2018 áprilisában sincs ez másképpen, a címerrel ékesített mezért az utolsó leheletükig küzdenek majd sportolóink.  A város értékőrző klubjának kézilabda-szakosztálya hatalmas fejlődésen ment keresztül, hónapról hónapra növekszik a megkeresésék száma, egyre több szülő hozza sportololtatni csemetéjét egyesületünkhöz.   Öt kulcsfontosságú mérkőzés van hátra a bajnokságból, melyek egyaránt kiemelt jelentőségüek, ám tekintettel a szurkolóink kérésére ezúttal rendhagyó IndulóCsellel melegítünk a hétvégére.  Népszerű rovatunkban szinte valamennyi felnőtt játékosunkat megszólaltattuk, a csajok pedig nem rejtették véka alá véleményüket.

Hrabovszky Helga, szélső:

„Mint minden mérkőzésre, erre is keményen készülünk, edzésen kell ugyanis megnyerni a meccset  a hétköznapi munkával, feltéve, ha komolyan veszi mindenki.  Ebben nem volt hiány, keményen dolgoztunk ezen a héten is, egyénileg valamint csapatszinten egyaránt. Mondanám, hogy ez is olyan összecsapás, mint a többi, viszont tudjuk, hogy ez nem feltétlenül csak egy a sok közül.  A városi, helyi rangadó, ami mindenkinek fontos, és persze a kiélezett hangulatban eldől, ki hol tart jelen pillanatban. A tréningeken keményen dolgozunk, mind erőnléti, mind pedig taktikai edzéseken is, a cél, hogy a héten a gyengeségeinket kijavítsuk, es az erősségeinket pedig kihangsúlyozzuk. Futnunk kell, de nem esztelenül, ha koncentrálunk úgy gondolom, hogy van sanszunk. A szívunk nagyobb es jobban a helyen van! Ez a győzelem nagyon kell a csapatnak, hiszen ezért dolgozunk nap nap után. Ez egy elismerés lenne mindenkinek, aki a Haladás családjába tartozik, mert vannak egypáran, akik alaptalanul leneznek minket, es mi bizonyítani szeretnénk.”

Putz Klaudia, kapus:

„Minden mérkőzésre komolyan készülünk,  szeretnénk a legjobb szereplést kihozni a csapatból. Egy nagyon szoros mérkőzésre számítunk, és mindent meg fogunk tenni a győzelemért! Az egész heti kemény felkészülésünket a hétvégi meccs fogja igazolni reményeink szerint! Reméljük a közeg is jó lesz, a szurkolóinkban sosem csalódtunk eddig!”

Sebestyén Noémi, szélső:

„Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a hétvégi rangadót  megnyerjük. Úgy gondoljuk, hogy a tavalyi mérkőzésben benne maradt a győzelem, és mindent megteszünk, hogy ezen a hétvégén mi jöjjünk le győztesen a pályáról.”

Gerencsér Zsófia, beálló:

„Mint minden meccsre, erre is alaposan felkészülünk, hogy minél kevesebb meglepetés érjen minket. Fontos, hogy ne csak fizikálisan, hanem mentálisan is topon legyünk a hétvégén. Ennek érdekében meg is teszünk mindent. Nehéz és kemény mérkőzésre számítok. Bízom az elvégzett munkában és a csapatban. Biztos vagyok benne, hogy az utolsó percig szívvel, lélekkel küzdeni fogunk a sikerért!”

Kozma Dominika, átlövő:

„Kemény összecsapás lesz a hétvégén, biztos vagyok benne, hogy nagy fizikai és taktikai küzdelem zajlik majd a pályán.  Noha jellegénél fogva én csak pár hónapja csöppentem bele az itten körforgásba, de a Haladás címere lobog a szemeim előtt, amikor a pályára lépek majd. Ennek érdekében mindent megteszek a csapatért, és azért hogy jól teljesítsünk”

Simsik Cynthia,  szélső:

„Szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy ez a találkozó a csapatnak és az egyesületnek is egy nagyon fontos mérkőzés lesz. A játékosok és az edzői stáb ennek szellemében készül a találkozóra. Nem pihentünk, nem lazsáltunk, végigdolgoztuk becsületettel a hetet. Mindenki koncentráltan, fegyelmezetten edzette végig a hetet. A hét elején az erőnléti munka volt túlsúlyban, majd a taktikai gyakorlatok, a védekezés pedig most kiemelten fontos lesz, hiszen egy kemény stabil hátsó alakzat elengedhetetlen lesz. Mindenképpen egy nagyon nehéz meccsre számitok, azt gondolom, ha megfelelően küzdünk, harcolunk a pályán, akkor bármi lehet belőle.”

Szabó Janka, irányító:

„A hétvégi mérkőzés mindenki számára nagyon fontos. Természetesen most is a két pont megszerzése a cél. Szeretnénk győztesen elhagyni a pályát, és bizonyítani mindenkinek. Persze tudjuk ez az egyik legnehezebb mérkőzés lesz, de ennek tudatában edzünk a héten és keményen dolgozunk hogy a számításaink összejöjjenek. Mindent meg fogunk tenni, és egymásért, együtt, egy célért a végsőkig küzdünk majd.”

Baranyai Enikő, beálló:

„Ez egy nagyon fontos találkozó lesz számunkra, alig várom a kezdősípszót. Úgy gondolom, hogy a hétvégi meccs akár három esélyes is lehet. Kemény, hajtós összecsapásra számítok. Ezen kívül pedig nagyon harcos küzdelem lesz, pusztán csak az őszi meccsből kiindulva is. Nagyon szeretnénk nyerni,de ehhez mindenkinek a maximumot kell hoznia.”

Takács Inez, átlövő-irányító:

„Minden mérkőzésen próbáljuk kihozni magunkból a maximumot. Nyilván ez most sem lesz másképp. Mindenkiben ott van a győzni akarás, úgyhogy egy elég kemény megmérettetésre számítok. Megvan mindenkinek a kellő motivációja ahhoz, hogy nyerni tudjunk és miénk legyen a két pont. Csak egy cél lebeg a szemünk előtt.”

Kaposvári Anita, átlövő:

„A hétvégi mérkőzés szerintem egy nagyon jó és egyben izgalmas találkozó is lesz! Feltétlenül szeretnénk hazai pályán nyerni, és bezsebelni a két pontot. Mindenképp nagyon sokat segítenek majd a szurkolóink, de nekünk is a lehető legjobb formánkat kell hozni. Megalkuvás nélkül, félelmet nem ismerve kell játszanunk.”

Kiss Nóra, szélső:

„Úgy gondolom komoly, és egyben kemény meccs vár ránk szombaton. Hétvégén mindent megfogunk tenni,hogy a szombathelyi derbiből mi jöjjünk ki győztesen! Szorgalmasan és elszántan készültünk egész heten, főként  erőnlétileg és fizikálisan, így hát remélem, mi visszük majd el a két pontot.”

Márkus Dalma, kapus:

„Szoros mérkőzésre számítok. Minden meccsre úgy készülünk, hogy győztesként hagyjuk el a pályát ez most sem lesz másképp, főleg, hogy a városi rivális csapat ellen játszunk.”

Dudora Nikolett, kapus:

„A hétvégén egy elég nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen az őszi szezonban vérfagyasztóan szoros meccs után sajnos egyel kikaptunk, így bennünk van a bizonyítási vágy. Bízom abban, hogy hazai pályán szurkolóink támogatásával  győzelemmel fogjuk tudni zárni a mérkőzést. Természetesen teljes erőbedobással készülünk a meccsre, mind fizikailag, mind technikailag, valamint próbáljuk kijavítani a hibáinkat.”