Február beköszöntő hétvégéjén revansot venne Nagyatádon a Haladás felnőtt női kézilabdacsapata. Finoman szólva is, lenne miért.  Répcelakon a bajnoki nyitány első fordulójában ugyanis nem mindennapi mérkőzés keretében mindössze egy találat döntött a vendégek javára.  Hasonló eredményt ezúttal fordított szereposztásban alighanem elfogadna a Hali, azonban a házigazdák most sem ígérkeznek akadály nélküli gátfutásnak.  A lányok az elmúlt hetekben edzőmeccseken is gyakoroltak, így senki nem fásult be a januártól erőltetet menetben zajló felkészülésbe. Egészséges optimizmussal, ám az ellenfelünket tisztelve várjuk az összecsapást. IndulóCSEL rovatunkban az együttes motorjának számító Kaposvári Anita, és a fáradhatatlanul kreatív Szabó Janka nyilatkozott.

Hosszú periódus telt el az őszi szezon zárása és a februári idényfolytatás között….pihenő alatt az ünnepeket nyilván a szeretteitekkel töltöttétek. Mivel üti el ezen kívül az idejét egy sportoló, hogy kikapcsolódjon kicsit?

Kaposvári Anita: Már nagyon vártam, hogy hazautazhassak a családomhoz, hiszen a bajnokság alatt nem sok időnk van rokonlátogatásra.  Viszonylag kevés időt tőlünk szeretteink körében, próbáltam minden lehetőséget kihasználni, hogy velük lehessek. Számomra a rokonok, a nagybetűs család komoly jelentőséggel bír, egyúttal fontos kötelék is.  Magánemberként és sportolóként is igyekszem ennek égisze alatt élni.  Őszintén szólva, ez a szünet egy kicsit formabontóbb volt, mint a többi.  Úgy adódott, hogy történetesen édesanyámnak és az öcsémnek is keresztszalag műtéte volt. Karácsony előtt ezért rám hárult a háztartás vezetése.  A szabadidőm nagy része készülődéssel, házmunkával és bevásárlással telt, persze cseppet sem bánom mindezt. Ezek az apró dolgok is kizökkentik az embert az állandó mókuskerékből.  Volt persze, amikor kutyát sétáltattam, megejtettük az elmaradhatatlan családlátogatásokat.  Szerencsére mentálisan és fizikálisan is fel tudtam töltődni az alapozásra.

Szabó Janka: A feltöltődés a legfontosabb egy játékos számára ezekben az időszakokban. Végre hosszabb időt lehettünk otthon a szeretteinkkel. Ilyenkor minden alkalmat próbálok megragadni, hogy együtt lehessünk, együtt csináljunk programokat. Tulajdonképpen jöhet bármi, ami kikapcsol és kellően kreatív. Lehet ez egy közös főzés, közös filmnézés, bármi, ami közben együtt lehetek a szeretteimmel. Sokat olvastam a szünet alatt, hogy mentálisan se lustuljak el. Nem akartam az egész időszakot ágyban tölteni így mindig találtunk ki valamilyen szabadidős aktív programot is. Voltunk kirándulni, sőt még a távoli rokonokat is meglátogattuk. Nekem ez teljesen elég, hogy kikapcsolódjak kicsit, mentálisan helyrepakoljam azt, amit szükséges. A szezondaráló közben már csak és kizárólag a versenyeredményekre koncentrálok.  Leírhatatlanul szeretek kézilabdázni, de nem szabad elfelejteni egy sportolót mindig az eredményei minősítenek.

 

A pihenés mellett mivel tartottátok formában magatokat az edzések megkezdéséig?

Szabó Janka:  Mivel a szünetben sem akartunk nagyon lemaradni fizikálisan, ezért kaptunk otthonra futásokat, erősítéseket, amiket menetrendszerűen meg kellett csinálnunk. Teljes pihenőnk az hat nap volt összesen. Ez volt az az időszak, amikor nem kellett sportolnunk. A többi nap arról szólt, hogy kondiba tartsuk magunkat. Nyilván ilyenkor ügyelni kell arra, hogy sérülést ne szenvedjünk adott esetben ne hajtsuk túl magunkat, de azért a szervezet fel kell készíteni a januári edzésdömpingre.  Sem a túlerőltetés, sem pedig a teljes eltunyulás nem vezethet eredményre. Az edzőnk által kiírt feladatokat becsülettel elvégeztük, ez pedig formában tartott minket.

Kaposvári Anita:  Nem kellett szomszédba mennünk kiadós mozgásokért, egyikünket sem olyan fából faragták, hogy a semmittevés legyen a fő irányelvünk. Mindig volt valami program, úgyhogy lustálkodásra nem igazan volt időnk. Jóllehet persze pihentünk is, de próbáltuk aktívan tölteni a szabadidőt. Kaptunk edzéstervet is a szünetre, melyben főként futás és erősítés szerepelt az „étlapon”. Nem vettük félvállról a feladatot,  véglegesen nem adhatja át magát az ember csak az élvezeteknek.

 

Mit vártok a nyitómérkőzéstől, milyen tavaszt képzelnétek el a Halinak?

Szabó Janka: Nagyon reméljük, hogy győzelemmel kezdjük ezt az évet.  Szinte megszámlálhatatlanul sok munkaóránk benne van ebben a szezonban, és meg szeretnénk végre mutatni, hogy van keresnivalónk az NB 1 utáni legerősebb, azaz másodosztálynak minősülő bajnokságban. Mindenképp a két pont megszerzése a cél. Tudjuk, hogy ez idegenben nehezebb, de nyilván az akarati tényezőkön nem múlik, mindent meg fogunk tenni.  Apait-anyjait beleadunk majd. Folyamatosan készülünk, dolgozunk ezerrel, szóval ez csak rajtunk fog múlni. Képesek vagyunk rá, hisz nem egyszer a sírból hoztunk vissza meccseket.  A cél, hogy most hatvan percen keresztül egyszer se essünk olyan mély gödörbe, amiből nem tudunk majd kimászni.  Kerülnénk a hullámvölgyeket, elvégre hegyet mászni sem lehet feneketlen mélységből elkezdeni.

Kaposvári Anita:  Személy szerint mindenképpen pozitív végkicsengésű nyitómérkőzést várok. Talán tavaly év vége volt a választóvonal, korábban kevesen múltak a győzelmek, de a fontos találkozókon tudtunk különbséget jelenteni/összehozni. Ez pedig akárhogy is nézzük nagyon fontos dolog.  Remélem az apró dolgok idén nekünk kedveznek, és mindenképp jól nyitjuk az évet. Idegenben nem lesz egyszerű, de ne felejtsük el,  itthon mindössze egyel kaptunk ki. Reméljük most mi is pontokkal jövünk haza Nagyatádról. Kiváló csapat az ellenfelünk, de ezúttal is teljes elánnal repülünk bele a találkozóba.

 

Vezéregyéniségei voltatok a csapatnak ősszel, a legtöbb mérkőzésen ott voltatok a pályán. Miben kell javulnia a gárdának, hogy feljebb lépjünk a tabellán?

Kaposvári Anita: Ebben az egy hónapban volt időnk bőven kijavítani a hibáinkat. Védekezésünket mindenképpen fel kell tornászni, ami azt illeti sok gólt kaptunk. A koncentrációnkat is folyamatosan ébren kell tartani, nem szabad ugyanis, hogy a fáradt helyzetekben rosszul döntsünk. Luxus lenne, ha a ziccereinket nem kellő hatékonysággal értékesítenénk. Néha a csere hiánya miatt szenvedtünk vereséget, most az új játékosok beépülése nagyobb mozgásteret adhat majd. Reméljük innentől fogva ez sem lehet gátja a jó szereplésünknek. Az őszinél több mérkőzést kell megnyernünk, ez lehet a záloga egy jó szereplésnek.

 

Szabó Janka:  Először is mindenképp fel kell javítanunk a védekezést, hiszen ez a kézilabda alapja. Nagyon sok gólt kaptunk az őszi szezonban, ezen muszáj kozmetikáznunk, hogy ne mi fussunk az eredmények után. Ki kell javítanunk a ziccer kihasználásunkat is, mert nagyon sok kecsegtető helyzet kimaradt, amit idén nem engedhetünk meg magunknak ha és amennyiben meccseket akarunk nyerni. A nehezét mindig megcsináljuk, aztán amikor odakerülünk ziccerbe nem koncentrálunk eléggé. Érkeztek új játékosok is. Most több időt fektettünk abba, hogy beépítsük őket a játékunkba, mindez gördülékeny legyen. Szeretnénk meglepni a közönséget és mindenkit azzal, hogy idén egy jóval ütőképesebb gárda lép majd pályára. Cél hogy bent maradjunk a bajnokságban, de tudom, hogy képesek vagyunk rá! Egy szónak is száz a vége, nincs más hátra, mint előre!

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top