Nem kevesebb, mint három minőségi játékossal erősít a Haladás VSE élvonalba jutó röplabda csapata, sőt a későbbiekben center posztra további vérfrissítés is várható.  A Park Hotel Pelikán konferenciatermében megtartott sajtótájékoztatón a vezetőség a média képviseletében mutatta be az új keletű szerzeményeket. Valamennyi igazolás rutinos, kipróbált sportoló, a szurkolóknak tehát aligha árul zsákbamacskát az egyesület.  A vezetőedzőhöz hasonlatosan két leányzó Szerbiából, míg a feladó posztra érkező Bagyinka Fanni Kaposvárról teszi át székhelyét Szombathelyre.

A szerb házasság túlnyomórészt kifizetődő a magyar versenysportban. Tizenkettő egy tucat példát lehet említeni, akár a labdarúgás, a kosárlabda, a vizilabda, vagy éppenséggel a röplabda szakterületéről, ahol ez a kooperáció sikerrel járt.  Déli szomszédainktól nem áll távol a harcias attitűd, az utolsó percig való küzdelem és a pályán mindenek feletti elhivatottság. A szerb iskola amúgy is kiváló nevelőedzőkkel rendelkezik, nem fatális véletlen tehát, hogy rengetegen nyúlnak déli légiósokhoz.  A vendégjátékosok védelmében feltétlenül érdemes leszögezni, hogy egy újonc klubnak az átigazolási piacon egy jottányit sincs egyszerű dolga, ugyanis a kiváló hazai játékosok igazolása egy kisebbfajta anyagi gátszakadással ér fel az egyesületek életében.  A látvány-sportágakba beáramló összegek miatt a legjobb honi játékosokra nagy a kereslet, vastagon ki kell nyitni a pénztárcát ahhoz, hogy valaki úgynevezett sztárokat igazoljon. A Haladás koncepciója a helyi, saját nevelésű játékosok preferálásában rejlik, a keretet azonban a rendkívül komoly kihívások előtt mélyíteni ildomos. Az első osztályt kiharcoló röplabdások többségére továbbra is számít a vasi egyesület, azonban a minőségi igazolásokra szükség van a végletekig kiélezett bajnokságban való helytálláshoz. Foki Róbert a Haladás VSE gazdasági ügyeiben jártas szakember elmondása szerint a zöld-fehérek szeretnének megkapaszkodni az első vonalban, és ehhez a szakosztály a lehető legjobb feltételeket próbálja biztosítani.  Hasonló véleményen volt Dr. Mucsi Péter is, aki vezérletével tavaly kicsikarta a feljutást a Haladás.  A modern tendenciákban otthonosan mozgó sportvezető a szakmai feladatokért felel a röplabda területén, és elmondása szerint óhatatlanul szükség van az erősítésekre, annál is inkább, mert a bajnokság lebonyolítása is merőben más színezet kap majd. A változás szele természetesen az utánpótlás és korosztályos csapatokat is érinteni fogja az elkövetkezendő szezon során.


Kifejezetten nagy fogásnak számít Andrea Kalman, aki korábban az Újvidék, a Vojvodina és a Futog csapatát is erősítette, sőt a 2015/2016-os szezonban szerb bajnoki címnek is örvendhetett. A megközelítőleg 61 kilogramm súlyú és 180 centiméter magas játékost választották már a kupa legjobb játékosának is.  A fiatal kora ellenére már jelentős rutinnal rendelkező röplabdázó, több esztendőt lehúzott a szerb élvonalban, így aligha állítják majd jövőre megoldhatatlan feladatok elé.  A főként szélső ütőként bevethető Milana Reljic szintén nem a nyeretlen kétévesek táborát gyarapítja, hiszen személyében egy bajnokról és ez kupagyőztesről beszélünk. Érdekesség, hogy Milana szintén megfordult a Futog együttesében, közel négy esztendőt zakatolt le az első osztályban. A mindössze 25 esztendős, 178 centiméter magas játékos nagy hasznára lehet a zöld-fehéreknek.  A harmadik érkező a Kaposvár mezét cseréli a Haladáséra, ugyanis korábban a somogyi megyeszékhelyen játszott, ahol bajnoki hetedik helyezéssel büszkélkedhet. A 190 centiméter magas, rendkívül jó alkatú Bagyinka Fanni feladóként lehet az együttes hasznára, 2015-ben magyar bajnoki címmel rendelkezik.  A Békéscsapán nevelkedő sportoló tarsolyában junior illetve ifjúsági bajnoki cím is található. 
A Haladás tehát alaposan felfegyverezte magát az osztályváltásra, azonban az élvonalbeli küzdelmek még így is rendkívül komoly fejtörést okozhatnak majd.  A vezetőség tettrekészségét viszont tovább fémjelzi, hogy minden bizonnyal center posztra egy negyedik igazolás is várható.  A drukkerek tehát dörzsölhetik a tenyerüket, jövőre igazi sportcsemegével kecsegtet a bajnokság szinte valamennyi összecsapása.

Szerző: Antal Ádám/Haladás VSE Fotó: Takács Gergő/Haladás VSE

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top