Tenisz szakosztályunk idén a Sportligetbe lelt új otthonra. A remek feltételeknek köszönhetően rendkívül sok gyermek kezdte el űzni ezt az igazán látványos sportágat.

- Az idei évben azt tartom a legnagyobb sikerünknek, hogy szakosztályunk 2020. január 1-től otthonra lelt. Nagy köszönet érte klubunk vezetőségének, ugyanis rendkívül sokat küzdöttek azért, hogy a feltételek és a körülmények a teniszhez méltóan alakuljanak – vágott rögtön a dolgok közepébe Szabó Hajnalka. - Edzőink az új lehetőségektől lendületbe jöttek, örömmel mondhatom, hogy a munkánk sikeres, mert a gyermekek létszáma ebben az évben megtöbbszöröződött. Nagyon rég tudhatott a Haladás tenisz szakosztálya ennyi gyerkőcöt a tagjai között, taglétszámunk túllépte a 100 főt. A játékosok felvétele egyesületünkbe folyamatos, a fiatalokat jelentkezési alapon fogadjuk, később történik a kiválasztás. A tehetséges és kitartó gyerekeknek hosszabb távon biztosítunk lehetőséget a versenysportra. Célunk, hogy mindegyik korosztály számára az alapvető mozgásigény rendszeres kielégítése megtörténjen, a sport iránti belső késztetés kialakuljon. Emellett szeretnénk minél jobb játékosokat nevelni, az utánpótlás bázisunkat pedig folyamatos bővíteni – folytatta szakosztályvezetőnk, aki természetesen arra is kitért, hogy miként szerepeltek a tanítványaik. 

- Idén a koronavírus-járvány miatt nagyon kevés teniszversenyt rendeztek az ország területén. Mi is „csak” két erőpróbát tudtunk megtartani. Augusztus elején egy nagyon sikeres strandtenisz viadalnak adtunk otthont, mely az országos bajnokság előversenye volt. Rekord létszámú nevezés érkezett a hét versenyszámba, melyeken magyar bajnokok is részt vettek. Minden számban dobogós helyezéseket szereztek tanítványaink. Versenyünk után az országos bajnokságra utaztunk, ahol aranyérmeknek is örülhettünk. A gyermek korosztályban (U13) Gerencsér Soma és Kerecsényi Gábor magyar bajnokok lettek. Ebben a számban még bronzérmet szerzett Andrási Dóra fővárosi párjával. Ifjúsági korosztályban (U18) Rózsavölgyi Mátyás és Tájmel Kristóf harmadik, míg Pfister Bálint, valamint Varga Zsombor negyedik helyezést szerzett. Szeptember elején rendeztük meg hagyományos Asbóth József Play and Stay országos versenyünket, mely jelentős szakmai elismerést kapott. Hat számban 1 arany-, 2 ezüst-, valamint 4 bronzérmet tartottak itthon játékosaink – értékelte az évet Szabó Hajnalka. Szakosztályvezetőnk elmondása szerint nyáron megtartották szokásos kéthetes tenisztáborunkat, melyen több mint 60 gyermek vett részt. Ezen kívül az „Ősznyitogató” házi versenyük sem maradt el, amit idén csapatversenyként bonyolítottak le. Szeptemberben pedig óvodásoknak tartottak nyílt napot, mely olyan sikeres volt, hogy új csoport tudtak indítani. 

- A Sportligetben található teniszpályák 15 évre egyesületünk üzemeltetésébe kerültek. Nagy siker és egyben felelősség is ez. A szezont a szülők és edzők közös munkájának köszönhetően indítottuk el. Régi és új bérlők örömmel tértek hozzánk vissza. Terveink megszámlálhatatlanok, céljaink hosszútávúak – zárta szavait Szabó Hajnalka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Alapszakasz tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 17 +19 33
2. Futsal Veszprém 17 +27 32
3. Újpest FC-220VOLT 17 +4 32
4. MVFC Berettyóújfalu 17 +23 30
5. DEAC 17 +4 29
6. SG Kecskeméti Futsal 16 +17 28
7. Aramis SE 17 +7 28
8. Nyírgyulaj KSE 17 -14 15
9. TFSE-Bestrong 16 -50 12
10. Kistarcsa Futsal 17 -37 5
Go to top