Edzéseket tartanak, háziversenyeket rendeznek klubunk sakkozói az internet segítségével. Szerdától pedig az országos szövetség indít két egyenként 10-10 viadalból álló erőpróbát, melyeken a Hali játékosai is indulhatnak.

Talán a sakkozók azok, akik a legkevésbé sínylették meg azokat a döntéseket, melyeket a koronavírus-fertőzés veszélye miatt volt kénytelen meghozni a kormány, majd többek között a Haladás VSE vezetősége is. Szakosztályunk tagjai ugyanis már hosszú évek óta tartják egymással a világhálón a kapcsolatot. Ezen akár edzéseket is tarthatnak, de versenyeket is rendezhetnek. Így számukra nem jelent komolyabb gondot, hogy jelenleg nem használhatják a Haladás Sportkomplexum infrastruktúráját.

- Már korábban is bevett szokás volt nálunk az, hogy az internetet használtuk. Van például szentgotthárdi játékosunk, akivel többnyire a világhálón tudunk kapcsolatot tartani. A helyzet viszont most úgy hozta, hogy szinte minden foglalkozás, történés a netre került fel. A múlt héten már három háziversenyt is rendeztünk, melyeken rendre 15-20 fő indult el. Az az igazság, hogy az utolsóra már külsős sakkozókat is meghívtunk. Remélhetőleg egyre sikeresebb és hasznosabb lesz ez a kezdeményezésünk – adott gyors helyzetjelentést Pergel László.

Szakosztályvezetőnk elmondása szerint a Magyar Sakkszövetség szerdán két, egyenként 10-10 erőpróbából álló versenyt is útjára indít. Egyiken a magasabb, míg a másikon az alacsonyabb ranglistával (élő ponttal) rendelkező játékosok indulhatnak el. Ezzel is bővülni fog a játéklehetőségek tárháza. A bajnokságok viszont még egy ideig biztosan szünetelni fognak.

- Természetesen maximálisan megértjük a kormány, valamint a szakszövetségek döntését, de ettől függetlenül nagyon várjuk a pontvadászatok folytatását. Az NB I-ben még két forduló van hátra és a 1,5 pont hátránnyal a harmadik helyen állunk. Nagyon komoly esélyünk van (lenne) arra, hogy történelmi sikerként ezüstérmesek legyünk - zárta szavait Pergel László.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Alapszakasz tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 17 +19 33
2. Futsal Veszprém 17 +27 32
3. Újpest FC-220VOLT 17 +4 32
4. MVFC Berettyóújfalu 17 +23 30
5. DEAC 17 +4 29
6. SG Kecskeméti Futsal 16 +17 28
7. Aramis SE 17 +7 28
8. Nyírgyulaj KSE 17 -14 15
9. TFSE-Bestrong 16 -50 12
10. Kistarcsa Futsal 17 -37 5
Go to top