Továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll a Zala megyei felnőtt női kézilabda-bajnokság első helyén a Haladás VSE. A zöld-fehér fiatalok a pontvadászat ötödik fordulójában a Pacsai Haladás otthonában arattak fölényes győzelmet.

A listavezető szombathelyiek a sereghajtó otthonába látogattak, így senkit sem ért meglepetésként, hogy az első percektől kezdve a vendég vasiak diktálták a tempót. Tették ezt annak ellenére is, hogy picit nehezen alkalmazkodtak a megszokottnál rövidebb pacsai pályához. Már az első 30 percben is kiütközött a két gárda közötti jelentős tudásbeli különbség, de ez a térfélcserét követően még szembetűnőbbé vált. Mátés István mindkét félidő felénél teljes sort cserélt, ám tanítványai így is fölényes győzelmet arattak.

Mátés István: - Már a mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy a csapatunk jelentősebb játékerőt képvisel a hazaiaknál. A lányok igyekeztek becsülettel megoldani a feladatot, de komoly kihívás elé nem állította őket az ellenfél. Az igazi problémát a pálya rövidebb mérete okozta.

Pacsai Haladás SE-Haladás VSE 18:40 (9:15)

Pacsa, vezette: Szabó, Vidáné

Haladás VSE: Németh Janka – Bogáth Petra 2, Dobos Dorka 5, Szekeres Szederke 1, Szár Dzsenifer 3, Falussy Flóra 4, Gyallai Virág 5. Csere: Horváth Hanna 8/3, Nyári Luca Sára 2, Tóth Vivien 6, Sulyok Csenge 4, Breznovits Karola, Horváth Angéla. Edző: Mátés István

7 méteres: 6/2 illetve 3/3

Kiállítás: 8 perc illetve 2 perc