Jól szerepeltek a Haladás VSE utánpótláskorú kézilabdacsapatai a 25. Nemzetközi Arany Kupán. Az U10-es lányok a második, míg az U13-as fiúk a hatodik helyen végeztek.

Kifejezetten nívós mezőny jött össze a Szentgotthárdon megrendezett jubileumi kézilabda Arany Kupán. A Haladás VSE mellett magyar, osztrák, szlovén és horvát klubok szerepeltek a tornán, köztük olyan világhírű együttesek, mint például a PPD Zagreb.  

A Hegyi Gergely edzette U10-es leány csapatunk az SZKKA „B”, a Durdevac, valamint HIB Handball Graz együtteseivel került egy csoportba. A mieink két győzelemmel és egy vereséggel jobb gólarányuknak köszönhetően a kvartett első helyén végeztek, így a döntőben az SZKKA „A” gárdával találkozhattak. A finálét ugyan elveszítették a halis kislányok, de így is rengeteg tapasztalattal gazdagodtak.

Hegyi Gergely edző: - Nagyon sokat tanulhatunk ebből a tornából, mivel kifejezetten erős ellenfelekkel mérkőzhettünk meg. A játékosaim küzdőszellemével, pályán mutatott egészséges agresszivitásával nagyon elégedett voltam. Látszik, hogy a lányok a magánéletben is jó barátnők, valószínűleg ezért tudtak úgy küzdeni egymásért. Örülök, hogy nem ijedtek meg az ellenfelektől, keményen játszottak. Persze azért hibák is voltak. A védekezésünkön például bőven van mit javítani.

Külön öröm, hogy a szakemberek a mi hálóőrünket, Poszavecz Lilit választották meg a korosztály legjobb kapusának.

Az U13-as fiú csapatunk a B-csoportba kapott besorolást, ahol a Ptuj, a PPD Zagreb, a Jeruzalem Ormoz, a Krka, valamint a Radovljica várt rájuk. Skoda Bence tanítványai három győzelemmel és két fiaskóval a harmadik helyen zártak, így a folytatásban az 5-6. helyért léphettek pályára. A helyosztón aztán egy szoros első félidőt követően kikaptak a Krka „B” együttesétől.

Skoda Bence edző: - Egy igen hasznos erőfelmérőn vagyunk túl, már csak azért is, mert a torna nemzetközi jellegéből adódóan más kézilabda kultúrát képviselő csapatokkal is megmérkőzhettünk. Az itt szerzett tapasztalatokat majd a gyermekbajnokságban tudjuk kamatoztatni, ahol azért nem találkozunk majd olyan komoly ellenfelekkel, mint például a PPD Zagreb. Szentgotthárdon a fizikálisan erősebb együttesekkel nem igen boldogultunk, de a mieinkhez hasonló felépítésű játékosból álló gárdákkal szemben már eredményesek voltunk. A védekezésünkön szeretnék javítani a bajnokságig.

A héten a Takács Gabriella edzette U12-es fiú kézilabdacsapatunk Dunaújvárosban az Üstökös Kupán képviseli a Haladás VSE színeit, természetesen az ő szereplésükről is beszámolunk majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top