Két remek erőkből álló csapat találkozott a II. osztályú ifjúsági női kézilabda-bajnokság Nyugati-csoportjának 6. fordulójában és a mérkőzés igazságos döntetlennel ért véget: Haladás VSE-Rinyamenti KC 27:27.

Kifejezetten erős kerettel érkezett a vendégcsapat a Haladás Sportkomplexumba: két NB I/B-ben is szereplő játékos erősítette őket.

A derbi első két gólját ugyan a nagyatádiak lőtték, ám a 6. percben már így is a Hali járt egy góllal előrébb. Ezt a továbbiakban még picit növelni is tudták Horváth Hannáék, akik a 20. minutumban már 11:9-re vezettek. A félidő hajrájában azonban már inkább a vendégek domináltak és ennek köszönhetően egálnál vonulhattak pihenőre a küzdő felek.

A 15:15-ös állásról kezdődő második játékrészben folytatódott a nagy üldözőverseny. Hol a Haladás, hol pedig az RKC vezetett egy-két találattal. Ebből adódóan a végjáték is pokolian izgalmasan alakult. Húsz másodperccel a „lefújás” előtt a vendégek értékesített 7 méterese után 26:27 állt az eredményjelzőn. Ekkor Mátés István időt kért, amit követően kapus nélkül küldte pályára a csapatát. A hét a hat elleni játék pedig meghozta a sikert: Horváth Hanna 3 másodperccel a vége előtt egyenlített, így 27:27-re végződött a derbi. 

Mátés István: - Úgy érzem, hogy igazságos eredmény született. Végletekig kiélezett mérkőzés volt, amit az is mutat, hogy két gólnál nagyobb különbséggel egyik csapat sem vezetett. Szerettünk volna győzni, amire szerintem volt is esélyünk, de a Nagyatád jól használta ki a hibáinkat. Ennek ellenére dicséret illeti a lányokat, mert vesztett helyzetből sikerült pontot mentenünk.

A Haladás VSE hat fordulót követően a tabella harmadik helyén áll.

Haladás VSE-Rinyamenti KC 27:27 (15:15)

Szombathely, vezette: Borsóné, Tóth

Haladás VSE: Németh Janka – Horváth Hanna 12/4, Szekeres Szederke 4, Dobos Dorka 4, Szár Dzsenifer 1, Tóth Vivien 1, Nyári Luca Sára 1. Csere: Gyallai Virág 1, Falussy Flóra, Sulyok Csenge 1, Bogáth Petra, Breznovits Karola, Horváth Angéla, Marton Petra. Edző: Mátés István

7 méteres: 4/4 illetve 4/3

Kiállítás: 0 illetve 2 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top