Második héten is zajos volt Szentgotthárd a fiatalok nyüzsgésétől,  ugyanis a Haladás kézilabdás lányokat követően a fiúk is birtokba vették a sportcsarnokot és a város helyszíneit az egy héten keresztül tartó táborban. A nyár legmelegebb heteiben kézilabdázók armadája lepte el Szentgotthárd utcáit, ugyanis ezúttal a határmenti település látja vendégül a zöld-fehér mamutegyesület sportolóit.  A Haladás kézilabda szakosztálya és a szentgotthárdi együttes között amúgy is régre datálható jó munkakapcsolat jellemző, ám ezúttal mindez az alapozás időszakában is megnyilvánul.  A két csapat ugyanis vállvetve egymással elosztotta az edzésidőpontokat, és számos közösségi programban is közösen vesznek részt a fiatal sportolópalánták.  Takács Gabriella edzőt kérdeztük az egy héttel kapcsolatos élményeiről.

„A fiú korosztály is nagyban elkezdte a felkészülést a gotthárdi edzőtábor rendkívül fárasztó, de annál több élménnyel kecsegtető hetében.  Természetesen a táborozás nagy közösségi élmény egy sportolónak, de fontos kiemelni, hogy leginkább az edzéseken volt a hangsúly. A kondicionális képességek fejlesztése változatos edzésekkel történik.  Igyekeztünk olyan módszereket, eszközöket alkalmazni, ami minden korosztálynak megfelelő. A kisebb korosztályoknál még mindig a labda kapta a főszerepet,  itt a hangsúly főként azon van,  hogy a gyermekek szeressék meg, és érezzék jól magukat kézilabdázás közben.  A Szentgotthárddal és a MUSE csapatával is felkészülési edzőmérkőzést játszottunk,  ezek a meccsélmények mindig visszacsatolást jelentenek a korábban elvégzett munkáról.  A gyermekek számára egy élménytábor jelleget is öltött a hét, hiszen minden napra jutott olyan program, amelyik sok érdekességgel kecsegtetett. A Szentgotthárdi Fürdő úszómedencéjét valamint fiataloknak szóló részét is nagyon élvezték a gyerekek. Ettől az évtől az U14 U13-as korosztály edzője Skoda Bence lett. Az U12-U11-es fiúkkal pedig én foglalkozom majd. Az edzőtáborban megismerkedhettek játékosaikkal edzőmérkőzéseken pedig láthatták milyen feladataik lehetnek a jövőben a technikai képzés és a képességfejlesztés terén. Jövő héttől folytatódik a felkészülés a sportkomplexumban és szabadtéri (Csótó, Emlékmű) edzésekkel.”

Szombathely város patinás klubja a következő szezonban jóformán valamennyi korosztályban érdekelt lesz a bajnokságban, az egyesület pedig jubileumi századik évére készül.  A jó szereplés záloga a nyári felkészülési időszak, melyben ezúttal nagy epizód jut a szentgotthárdi edzőtáboroknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top