Sajtótájékoztató keretében hivatalosan is bemutatta következő szezonra szóló, átalakított keretét a Haladás VSE felnőtt kézilabda együttese.  A korábbi évekhez képest kicserélődött  garnitúrában számos új játékos található.  A szakmai stáb, a média érdeklődése közepette felvázolta a 2018/2019-es pontvadászatra szóló terveit, valamint szó esett a jubileum évéről is.  A teljesen átalakuló keret megfiatalodott, ugyanakkor az érkező játékosok erősítésnek számítanak.  Az idei bajnokságban minden eddiginél kiélezettebb küzdelem várható.

Fotók: www.hungarysport.hu

A sajtórendezvény helyszíne szimbolikusnak számít, hiszen a Haladás Sportkomplexumhoz hasonlóan nívós létesítmény kevés van, az egyesület pedig jövőre már fennállásának századik esztendöjére készül.  A két éve újjáalakuló kézilabda szakosztály az elmúlt időszakban sokat lépett előre, a felnőtt csapat folyamatosan formálódik, míg az utánpótlás sportolók létszáma közel 300 főre tehető.  A szakmai stáb elképzelései alapján az idei évben teljesen felfrissült a felnőtt együttes kerete, olyan sportolók igazoltak Szombathelyre, akik korábban már bizonyítottak, vagy pedig a jövő reménységeinek számítanak.  A rendhagyó változásoknak sportszakmai okai vannak, más karakterű, eltérő játékfelfogású és főként más mentalitású játékosok mellett tört lándzsát a vezetőség.

A sajtó munkatársait Bokor Zsolt ügyvezető köszöntötte, majd a Haladás sportigazgatója kiemelte: az együttes immáron a harmadik szezonjának vág majd neki, a keret döntően összeállt, ezúttal lelkes, szerethető csapata lesz majd a zöld-fehéreknek.  A sportigazgató szerint fontos, hogy a célok realitást tükrözzék, a versenyeredmények pedig megfelelőek legyenek a kitűzött koncepcióhoz mérten.

Gál Sándor szakosztályvezető hangsúlyozta: az egyesület környéken a financiális és a szakmai feltételek adottak, a lányoknak kizárólag a munkára kell koncentrálniuk az elkövetkezendő időszakban.  A Haladás Sportkomplexum biztosította lehetőségek kiemelkedőek, így a csapat kiváló környezetben készülhet majd a bajnoki küzdelmekre.  A keret túlnyomórészt összeállt, tehetséges és lelkes sportolókat sikerült igazolni. Az egyesület az elmúlt időszakban nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy minőségi játékosokkal gyarapodjon a felnőtt gárda.  A szakmai stáb azonban még továbbra is aktív a játékospiacon, a jövőben még tervezik kiegészíteni a jelenlegi csapatot.  A szakmai vezető eloszlatta azokat a tévhiteket,  melyek a sportcsarnok minősítésével kapcsolatban vetettek fel dilemmákat. A csarnok ugyanis kétséget kizárólag alkalmas elsőosztályú találkozók, valamint utánpótlás-válogatott mérkőzések lebonyolítására is.

Berendi Antal vezetőedző rövid beszédében kiemelte, hogy a idei pontvadászatban igencsak komoly küzdelmek várhatóak, a korábbi évekhez képest minden mérkőzés fajsúlyos téttel bír majd.  A versenykiírás változása,  illetve a mezőny szűkülése magával hozza majd a bajnokság színvonalának növekedését is.  A mester szerint a jelenlegi keretben még vannak hiányposztok. Reményei szerint azonban az aktuális tárgyalások eredményre vezetnek majd.

Mátés István edző megerősítette azokat a vélekedéseket,  miszerint az idei játékoskeret kedvelhető,  fiatal sportolókból fog állni,  ám fontos,  hogy a szurkolók türelmesek legyenek,  és kitartóan segítsék majd az együttest.  A korábban Bükön és Celldömölkön is megfordult tréner felvázolta a csapat előtt álló felkészülési időszak menetrendjét is, a Haladás aktívan vág majd neki az augusztusi kihívásoknak.   A hét hetesre nyúló felkészülési időszakban két ízben a Győri Audi ETO NB1/B-s csapatával, kétszer pedig a Nemzeti Kézilabda Akadémia gárdájával is farkasszemet néz Szombathely város nagy múltú egyesülete.  Ezt követően a csapat két tornán is részt vesz.  Nagyatádra és Szekszárdra is elfogadtuk a meghívást. A nívós felkészülési mérkőzések adottak lesznek a feszes bajnoki menetrendre való felkészülésre.

A sajtótájékoztatón bemutatásra kerültek a friss igazolások, a régi-új kerettagok, valamint a felmenő rendszernek köszönhetően a felnőtt keretébe érkező ifjúsági játékosok is.  Soha nem volt ennyire aktív a Haladás az átigazolási időszakban, így szurkolóink több új kézilabdázóval találkozhatnak a soron következő pontvadászatban. Kovács Alexandra irányító korábban az élvonalban Budaörsön is megfordult. A rutinos játékos a Pilisvörösvár húzóembere volt a tavalyi szezonban.  A belső posztokra érkezett a szintén kiváló erősítésnek számító Németh Melissa, valamint a Győri Audi ETO fiatal tehetsége Pap Mercédesz.  A tavalyi bajnok Mosonmagyaróvárat hagyta el a Hali kedvéért Rábai Alexandra jobbszélső.  A fiatal sportolóra érdemes lesz nagy figyelmet szentelni a következő évben. Kozármislenyből érkezett haza Büki Angyalka kapus és onnan érkezett Schuszter Nikolett balszélső is.

A régi-új játékosok között vannak nagy visszatérők is, Mórocz Alexandra irányító és Tömő Alexandra hálóőr törzsgyökeres Szombathelyiként ezer szállal kötődött a zöld-fehérekhez.  A NEKA-ban eltöltött évek után Szombathely város tradicionális egyesületébe tért haza a korábbi korosztályos válogatott tehetség, Pacsirta Zsóka is.

Továbbra sem fordulunk el fiataljainktól sem, éppen ezért az elmúlt időszak szakmai munkájának köszönhetően Horváth Hanna, Szekeres Szederke és Németh Rebeka is invitálást kapott a felnőtt keretbe.  A Haladás játékospolitikája törekszik arra, hogy a feltörekvő, szorgalmas fiatalok előtt is megnyíljanak az ajtók, a jövőben is többen megkapják majd a lehetőséget a felnőttekhez való csatlakozáshoz.

A sajtótájékoztatón a helyi publikum számára ismerős sportolókban sem volt hiány, ugyanis korábbi teljesítménye miatt szerződést kapott Simsik Cynthia, Freiberger Ivett, Kozma Dominika, Kiss Nóra és Gerencsér Zsófia. A jelenleg rehabilitációját töltő Császár Zsófiára továbbra is számít az egyesület.

Az anyaegyesület fennállásának századik, jubileumi évében a szakmai stáb szeretne a lehető legtöbb örömet okozni szurkolóinak, játékosainak és a sportszerető szülőknek, érdeklődőknek egyaránt.  Olyan kézilabdázókat igazolt a Hali, akik megbecsült tagjai lehetnek a „Haladás-család” lelkes közösségnek. 2018-ban ugyanis már nem csak az a kérdés, melyik egyesület képes kirakatcsapatot összehozni, hanem az is, hogy melyik egyesület akar és tud is tenni a magyar fiatalok szerephez jutásáért, az utánpótlás és a tehetséges játékosok felkarolásáért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top