SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Haladás Sport Kft. a Haladás-Szkka női NB1/B-s mérkőzéssel kapcsolatban az alábbi közleményt adja ki:

Szombathelyi Haladás – SZKKA  2018. április 14. 17:00

A Magyar Kézilabda Szövetség előírása szerint, az idegenben játszó csapatnak legkésőbb, a mérkőzést megelőző 7. napig írásban jelezni kell a házigazda felé, hogy szurkolói részére hány darab jegyet igényel. Szintén szövetségi előírás, hogy a férőhelyek legfeljebb 10 %-át kell az ellenfél szurkolói részére biztosítani (Magyar Kézilabda Nemzeti Bajnokság 2017-2018. évi Versenykiírása – 2. számú melléklet). A Haladás annak ellenére biztosította ezeket a férőhelyeket az Szkka számára, hogy a klub vezetése nem tartotta be a szabályzatnak megfelelő határidőket.

A szabályzat továbbá előírja, hogy a szurkolók biztonsága érdekében nem lehet a vendégcsapat szurkolóit a hazai közönség közé beengedni. Ez a szabály az emberek biztonsága érdekében, a meccs kulturált lebonyolítása miatt szükséges. A Haladás Sport Kft. szervezőinek munkatársai kötelesek minden esetben a szabályokat maradéktalanul betartani, mellyel a hazai- és az ellenfél szurkolói táborának biztonságát garantálni tudják.

Két gyermek, akik nem akartak a saját szurkolótáboruk elkülönített szektorában ülni, -pedig volt még hely ott is - szüleik döntésének eleget téve cserélték le ruházatukat és foglaltak helyet a hazai nézők között.