Kiváló szervezés és koreográfia mellett játszották a városi derbit. A Haladás szurkolói egyedi transzparenssel készültek, amely beborított egy teljes szektort. A tét azonban mindkét csapat számára óriási volt. Az őszi meglepetés mérkőzés után arra lehetett számítani, hogy ismét egy szoros meccset vívunk a rivális klubbal. Sajnos a katarzis elmaradt és a vendégek megérdemelten nyerték a helyi rangadót.

A régi idők nagy sporteseményeit idézte, ahogy a szurkolók egyre másra közelítették meg a tavaly ősz végén átadott Haladás Sportkomplexumot.  A zöld-fehér szimpatizánsok gőzerővel hangoltak a városi rangadóra. Rajtuk aztán igazán nem múlott semmi, egész egyszerűen parázs hangulatot varázsoltak a csarnokba. Annak ellenére, hogy A Haladás szervezői gárdája biztosította az Kézilabda Szövetség által meghatározott 10% -s jegy darabszámot a vendégek számára, mégis akadtak üres helyek a vendégszektorban.

A derbin felfokozott hangulatban indult útjára a labda.  A Haladás a gyors lerohanások, az SzKKA pedig a tisztára játszott átlövések mellett tört lándzsát. Józsa Krisztián vezetésével a vendégek tempóban érzékelhetően feljavultak az utóbbi időben. Tehát a kérdés az volt, hogy a kék-fehérek csapatként ki tudják-e húzni a Haladás tempohandballjának méregfogát. Hazai oldalon a lendületet nem sikerült gólra váltani, egyéni akciókat nem mindig tudtuk sikerre vinni. A vendégek kihasználták a görcsös akarást, a külső zónából többször megoldhatatlan feladat elé állították a hazai hálóőröket, és a hatosfalat egyaránt. 

A védekezés nem akart összeállni, az elején megkapott jelentős hátrányból pedig a Haladás már nem tudott faragni. Szépségtapaszként mindössze egy-egy tetszetős akciót jegyezhettünk fel. A félidőben már nyolcgólos különbség mutatkozott a két alakulat között.  A második játékrész sem hozott érdemi változást. A végeredmény 26-41. A meglepetés elmaradt, a tabellán előrébb tanyázó vendágcsapat megérdemelten érvényesítette a papírformát az alig több, mint másfél éve „újra” működő kézilabda szakosztály ellen.

 

Sir Alex Ferguson szavai szerint, a sportban néha fel kell tartanod a kezed és be kell vallanod, hogy igen, ma jobbak voltak nálunk.

 

Női NB 1/B bajnoki mérkőzés
Szombathely,  Haladás Sportkomplexum
510  néző

 

Szombathelyi Haladás- Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia  26:41 (11:19)

 

Szombathelyi Haladás:  Putz -  Simsik 3,  Kaposvári 4,  Takács I 3,  Baranyai E., Szabó J. 1,  Sebestyén N. 2
Csere: Dudora N., Márkus D.,  Kozma D. 5,  Kiss N. 3,  Gerencsér, Hrabovszky H. 5
Edző: Berendi Antal- Kovács László

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top