A 2020-as év nehézségeinek ellenére határozottan jó esztendőt zárhatnak ifjú judokáink, akik szinte valamennyi versenyükön dobogós helyezéseket gyűjtöttek be. Kiss Zétény pedig a Diák C Országos Bajnokságon veretlenül végzett az első helyen kategóriájában.  

A 2020-as év teljesen szokványosan kezdődött cselgáncs szakosztályunk számára: a gyerekek a téli alapozást követően készültek a versenyidőszakra. Február elején pedig az előzetes forgatókönyvnek megfelelően elkezdődött az erőpróbák sora. 

- Idén először egy nemzetközi viadalon szerepeltek judosaink a szlovéniai Lendván, ahonnan valamennyi sportolónk éremmel a nyakában térhetett haza: U12-ben Kiss Zétény első helyezést ért el, U14-ben Gadó Dominik és Laczkó Lél zárt egyaránt másodikként, míg U16-ban Pesti Péter lett harmadik. A következő verseny Nemesvámoson volt, szintén még februárban. Itt az egészen kis judosok is lehetőséget kaptak a bizonyításra és a hét indulónkból szinte mindenki felállhatott a dobogóra. Kiss Zétény, Tóth Dávid, valamint Varga Máté aranyat, Gadó Dominik két kategóriában is ezüstöt, Kiss Benedek és Pesti Péter pedig bronzot nyert. Ezt követően még elutaztunk Szolnokra, a serdülő diákolimpiára, ahol Laczkó Lél és Gadó Dominik lépett tatamira. Aztán jött a hidegzuhany: március 11-től gyakorlatilag leállt a sportélet, és ezért természetesen nekünk is kényszerpihenőt kellet tartanunk – kezdte a tavaszi időszak összefoglalásával Antoni Zoltán. Szakosztályvezetőnk szomorúan tette hozzá, hogy többek között a márciusra tervezett Diák C Ifjúsági Diákolimpia is elmaradt, melynek a Haladás VSE lett volna a rendezője.

- Ebben a nem éppen egyszerű helyzetben próbáltam kapcsolatban maradni a tanítványokkal, feladatokat adni korosztályokra lebontva. Emellett online órákat is tartottunk. Amikor jött az enyhítés, elkezdtünk szabadtéri foglalkozásokat tartani. Június utolsó hetében pedig ismét birtokba vehettük a termünket. Jött a szokásosnak mondható nyári program, azaz felkészülés az övvizsgára, valamint a hazai környezetben megtartott napközis rendszerű tábor. Idén a tervezett táborozás elmaradt. Sajnos a nyár végén ismét kezdték lemondani a versenyeket. Ennek ellenére is gyarapodott a létszámunk 10-15 fővel, és így több csoportra kellett bontani az edzéseket – érkezett el az évértékeléssel októberhez Antoni Zoltán, akinek elmondása szerint ebben a hónapban a szövetség rendkívül szigorú szabályok mellett megtartotta azokat a versenyeket, melyekről a korosztályos országos bajnokságokra lehetett bekerülni.

- Szerencsére ezeken a viadalokon is jól szerepeltek judokáink, a kvalifikációt jelentő első ötben végeztek: Kiss Zétény és Dercsár-Kovács Mátyás első, Gadó Dominik, Kemény Dávid és Laczkó Lél harmadik, míg Kemény Dávid ötödik lett, de Gadó Dominiknak volt egy második helyezése is. Ezután a versenyzőknek sorban jöttek a magyar bajnokságok. Először a Serdülő B OB-t rendezték meg Győrben, ahol Gadó Dominik 36 kg-ban a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Laczkó Lél itt hetedikként zárt. A következő verseny a Diák A, B Országos Bajnokság volt Egerben, ahonnan Gadó Dominiknak és Dercsár-Kovács Mátyásnak köszönhetően két ötödik helyezéssel térhettünk haza. Aztán ismét jött egy szigorítás és Diák C OB-t át kellett helyezni Győrbe, pedig az eredeti helyszín a Haladás Sportkomplexum lett volna. Idén sajnos másodszor jártunk így. Minden nehézség ellenére a november 15-én Győrben megrendezett viadalon Kiss Zétény nem talált legyőzőre, négy győzelemmel aranyérmes lett a 36 kilogrammos súlycsoportban – zárta az évértékelést Antoni Zoltán. Szakosztályvezetőnk egy picit előre is tekintett. 

 

- Elkezdtük ugyan az alapozást, de csak 10 év feletti versenyzőkkel gyakorolhatunk, így a létszám a harmadára esett vissza. Összeségében a versenyzőink 2020-ban a maximumot hozták ki magukból, és már a következő évre koncentrálunk. Remélhetőleg mielőbb teljes létszámmal folytatódhatnak az edzések. Szerencsére a márciusi leállásnál a termet sikerült fejleszteni, így a gyerekeknek könnyebb az esés a rugós szőnyegfelület miatt. A terveink között szerepel a „nemesfém-gyűjteményünk” szaporítása és ha a helyzet újra engedi, a létszám növelése is – mondta búcsúzóul cselgáncs szakosztályunk vezetője. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Alapszakasz tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 17 +19 33
2. Futsal Veszprém 17 +27 32
3. Újpest FC-220VOLT 17 +4 32
4. MVFC Berettyóújfalu 17 +23 30
5. DEAC 17 +4 29
6. SG Kecskeméti Futsal 16 +17 28
7. Aramis SE 17 +7 28
8. Nyírgyulaj KSE 17 -14 15
9. TFSE-Bestrong 16 -50 12
10. Kistarcsa Futsal 17 -37 5
Go to top