Élvonalbeli futsalcsapatunk 5–4-es vereséget szenvedett a DEAC otthonában. A 16 éves Vincze Bálint, valamint az egy esztendővel idősebb Kiss Patrik első NB I.-es mérkőzését játszotta az alig 21 éves átlagkorú összeállításunkkal. Találatainkból duplán vette ki részét Gerencsér Antal; Hajmási Milán és Szalmás Zoltán pedig egyszer-egyszer volt eredményes.

A Magyar Kupa fináléja után nyolc nappal ismét a DEAC gárdája ellen léptünk pályára. A mieinknél öt sárga lap miatti eltiltás miatt Sipos Gergő hiányzott; Dróth Zoltán, Alasztics Marcell, Dávid Richárd, Luiggi Longo, valamint Gyimesi Máté pedig pihenőt kapott. A hazaiak számára komoly téttel bírt a találkozó, ugyanis csak abban az esetben őrizhették meg reményüket a bajnoki döntőt érő második helyre, ha begyűjtik a három pontot.

Ezzel szemben csapatunk kiváló szereplésének köszönhetően Juanra Calvo mesterünk számos fiatal tehetségünknek adhatott rutint érő játékperceket a találkozón. Homlok Levente kezdett a kapunkban, a stabilitást pedig Hajmási Milán és Henrique Diniz adta Szalmás Zoltánnak és Papp Zsombornak a kezdőben, Vas Ádám pedig ezúttal csapatkapitányként tüzelte együttesünket.

Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, két Hajmási Milán, valamint egy Gerencsér Antal helyzetet jegyezhettünk fel nyitányként. A kezdeti megilletődöttség után ellenfelünk is kezdett magára találni, Faragó veszélyeztetett, mi azonban a 6. percben góllal feleltünk erre: a kupadöntőben is betaláló Szalmás Zoltán pókhálózta ki a bal felső sarkot (0–1). Hátrányba került házigazdánk felszívta magát, és határozottan letámadott, a 7. minutumban pedig Rodrigo bombájával egalizálni is tudott (1–1).

Nekünk sem kellett több, alig telt el pár másodperc, amikor a debütáló Kiss Patrik lába előtt centikkel suhant el a labda, Papp Zsombor pedig a kapufát találta el. A 14. percben aztán a hazaiak megbüntették a kimaradt helyzeteket, egy szép összjáték után Berecz Rafael révén már ők vezettek (2–1). Még szinte magunkhoz sem tértünk, amikor egy minutummal később Elek Gergő egy szabadrúgás előtt időt kért, a rögzített játékhelyzetből pedig ismét Berecz Rafael volt eredményes (3–1).

Ebben a szituációban vezetőedzőnk érezte úgy, hogy reagálnia kell, magához is hívta a fiúkat, a 18. percben azonban ismét középkezdéshez kellett készülődnünk, miután Vass Ottó növelte háromgólosra a hazai előnyt (4–1). Megérezte a vérszagot a DEAC, Homlok Levente is kellett hozzá, hogy ne duzzadjon négyre a különbség, amelyet végül a játékrész utolsó percében csökkenteni tudtunk: egy gyors kontra végén Hajmási Milán lövését még védte Krajcsi Bence, a kipattanót azonban Gerencsér Antal gólra váltotta (4–2).

Kétgólos hátrányból vártuk a folytatást, melyet riválisunk kezdett jobban, Berecz Rafael egyéni villanása után lőtt nem sokkal a kapu mellé. Rapszodikus volt az összecsapás, a debreceni rohamok után mi vettük át az irányítást, Vas Ádám pedig a csapatot próbálta a hátára venni: előbb a jobb alsót célozta, majd a kapufa segített Krajcsi Bencén, lógott a levegőben az újabb találatunk. Erre végül a 30. percig kellett várni, amikor egy oldalberúgást követően Hajmási Milán parádés kapáslövése talált utat a kapuba, majd egy minutummal később éppen ő szolgálta ki Gerencsér Antalt, pillanatok alatt eltüntettük hátrányunkat (4–4).

Mindeközben a 26. percben másodosztályú együttesünk hálóőre, Horváth Bendegúz váltotta Homlok Leventét kapunkban. A küzdelemre nem lehetett panasza a szurkolóknak, mindkét oldalon űzték a győzelmet a felek. A 34. minutumban ez a cívisvárosiaknak ért góllá, Thiago jutatta ismét előnyhöz övéit (5–4). Igazi helyzetekkel tarkított adok-kapok alakult ki, szép jelenetekkel hálálták meg fiataljaink a lehetőséget. A 39. percben vezetőedzőnk időt kért, azonban a hátralévő másodpercekben újabb említésre méltó esemény már nem történt.

Csapatunk ezzel ugyan a rájátszás utolsó mérkőzésén 5–4-es vereséget szenvedett, de remek menetelésünknek köszönhetően pályaelőnnyel várhatjuk a bajnoki finálét, ahol a MVFC Berettyóújfalu-DEAC-Veszprém Futsal trióból találkozik valakivel.

Juanra Calvo vezetőedző: „Úgy érkeztünk erre a mérkőzésre, hogy természetesen szeretnénk nyerni, de nem ez volt a fő cél. Hasznos meccs van a hátunk mögött, úgy érzem, hogy jól is játszottunk. A fiatalok is sokat segítettek nekünk, sokat fejlődtek, és több olyan dolgot is láttam a pályán, amit az edzéseken gyakoroltunk. Most már készülünk a bajnoki döntőre, igaz, nem tudjuk, hogy ki lesz az ellenfél, de maximálisan felkészülünk, és mindent megteszünk, hogy a legjobb teljesítményünket nyújtsuk”

FÉRFI FUTSAL NB I., FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ

DEAC - HALADÁS VSE 5-4 (4-2)

DEAC: Krajcsi Bence - Rodrigo, Thiago, Berecz Rafael, Szabó Ábel, Tóth Benedek, Faragó Lajos, Szentes-Bíró Tamás, Vass Ottó, Siska Gergő, Harmati Tamás, Rácz Zsolt, Harcsa Dávid

Edző: Elek Gergő

HALADÁS VSE: Homlok Levente - Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Papp Zsombor, Henrique Diniz, Horváth Bendegúz, Kovács Máté, Knizs Olivér, Kiss Patrik, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Vincze Bálint, Vas Ádám

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Rodrigo (7’) Berecz 2 (14’, 15’), Vass (18’), Thiago (34’), ill. Szalmás (6’), Gerencsér 2 (20’, 31’), Hajmási (30’)

Sárga lap: Vas Ádám (36’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top