Élvonalbeli futsalcsapatunk a Magyar Kupa Final Four elődöntőjében 3–2-es sikert aratott a címvédő Veszprém ellen, így a fináléban megküzdhetünk történetünk harmadik elsőségéért. A párharc első találatát Luiggi Longo szerezte, majd a második félidőben Vatamaniuc-Bartha Dávid, valamint Vas Ádám volt eredményes zöld-fehér színekben.

A Férfi Futsal Magyar Kupa előző két kiírásának győztese találkozott egymással szombat délután a sorozat első elődöntőjében Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban. Együttesünk a 2020-as, hazai környezetben aratott siker után szeretett volna ismét bejutni a fináléba, de riválisunk számára sem volt kisebb a tét, címvédőként érkeztek az idei Final Four-ba.

Lendületesen, nagy elánnal kezdtük az összecsapást, rögtön egy Vas Ádám-lövéssel jeleztük, hogy a trónfosztás céljából utaztunk Kecskemétre. Igyekeztünk már az első másodperctől kezdve nagy nyomást helyezni a Veszprémre, magasan feltolt védekezéssel akadályoztuk meg a labdakihozatalokat. Az első lehetőségük Everton előtt adódott, aki az oldalhálóba lőtt, majd nem sokkal később Rutai hozta magát helyzetbe egy szép labdaátvétellel, de válogatott hálóőrünk, Alasztics Marcell eszén már nem tudott túljárni.

Nagy tempót diktáltak a felek, egy kavarodás végén Hajmási Milán került helyzetbe, Spandler azonban védeni tudott. Juanra Calvo mester folyamatosan forgatta, rotálta a csapatot, labdabirtoklásban fölényt tudtunk kialakítani, többet folyt a bakonyiak térfelén a játék, azonban gyors átmenetekkel veszélyeztettek, figyelnünk kellett a visszarendeződésre. A 300 kilométert utazó szurkolóink remek hangulatot teremtettek, majd a 14. percben Luiggi Longo szerzett labdát, távoli lövése pedig Spandler lábai között utat talált a kapuba, 1–0-s előnyre tettünk szert.

Három perccel a játékrész vége előtt egy adok-kapok után Everton elé került a játékszer, aki laposan kilőtte a jobb alsót, egyenlített a Veszprém (1-1). Még ugyanebben a minutumban összeszedtük ötödik faultunkat, így figyelni kellett a kisbüntető elkerülésére is. A 18. percben vezetőedzőnk kikérte idejét, ezt követően Henrique Diniz forgácsolta szét a kapufát, az eredmény viszont már nem változott a pihenőig, melyre így 1–1-es döntetlennel vonultunk.

Kezdődhetett minden elölről, nem is spóroltak az energiával a felek, az első komoly lehetőségünk az első játékrészhez hasonlóan ismét Vas Ádámhoz fűződött, akinek szép szólóját egy tetszetős szabadrúgás-variáció is követte. A Veszprém is mutatott életjeleket, közelről és távolról is próbálkoztak, bevenni azonban nem tudták Alasztics Marcell kapuját. A mieink sokat birtokolták, jó ritmusban járatták a labdát, a félidő derekához közeledve pedig folyamatosan fokozták a nyomást, kapuja elé szegezték a Veszprémet. A 29. percben aztán egy harcos labdaszerzés után Vatamaniuc-Bartha Dávid elé került a labda, aki a léc alá lőtt, ismét lépéselőnybe kerültünk (2-1). Nagy erőket mozgósítottunk, hogy lezárjuk a mérkőzést, a kékmezesek főként a kontráikban bíztak. Fehér Zsolt időt kért, ám ezt követően sem igazán változott a játék képe: sok helyzetet alakítottunk ki, élesebb kapu előtti játékkal, pontosabb utolsó mozzanatokkal akár többgólos előnyre is szert tehettünk volna.

Az idő azonban nekünk dolgozott, a Veszprém a 37. percben öt a négy elleni játékra váltott, ám erre is fel voltunk készülve, válogatott kiválóságunk, Vas Ádám egy bakonyi passzból elcsente a labdát, és begurította az üresen álló kapuba (3-1).

Riválisunk erre Pál Patrik távoli lövésével gyorsan válaszolt, életben tartva ezzel a reményeket, Juanra Calvo pedig időt kért. Az utolsó percben mindent egy lapra feltéve próbálkozott a Veszprém, egyenlíteniük viszont nem sikerült, 3–2-es győzelmünknek köszönhetően mi leszünk ott a vasárnap esti fináléban!

A második elődöntőben a DEAC 5–2-re győzte le az NB II.-es Rubeola FC-t, így a debreceni gárdával mérkőzünk meg a Magyar Kupáért. A párharcra 19 óra 45 perckor kerül sor, melyet az M4 Sport + csatorna élőben közvetít.

Juanra Calvo vezetőedző: „Tudtuk, hogy nagyon jól kell játszanunk, végig koncentrálva, mert a Veszprém erős ellenfél. Szerencsére jobban játszottunk, és a végén nyertünk. Gratulálok a csapatnak, mert mindent megtettek, hogy ott legyünk a döntőben. Most pihenünk egy kicsit, holnap vár ránk még egy nagy feladat, de bízom a fiúkban, hiszen nem csak négy-öt jó játékosunk van, és mindannyian a kupagyőzelemre vágynak

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA FINAL FOUR ELŐDÖNTŐ

HALADÁS VSE- VESZPRÉM FUTSAL 3–2 (1–1)

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Gyimesi Máté. Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

VESZPRÉM FUTSAL: Spandler Mátyás - Tatai József, Fridrich Dávid, Pál Patrik, Rutai Balázs, Everton, Dorogi Benjámin, Rodrigo Dos Santos, Molnár Raul, Bencsik Ádám, Koncsol Norbert, Bognár Patrik

Edző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Luiggi Longo (14’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (29’), Vas Ádám (38’), ill. Everton (12’), Pál Patrik (38’)

Sárga lapok: Hajmási Milán (14’), Dróth Zoltán (17’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top