NB I.-es futsalcsapatunk 1-1-es döntetlent ért el az Aramis ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. A mieink gólját a mérkőzés 3. percben Luiggi Longo szerezte, amire még szintén az első félidőben Fekete Márk tudott válaszolni. A döntés tehát a visszavágóra maradt, melyet április 20-án rendeznek Budaörsön.

Háromhetes szünetet követően ismét tétmérkőzésen lépett pályára együttesünk, a mieinkre az Aramis elleni Magyar Kupa-mérkőzés odavágója várt hazai közönség előtt. Válogatottjaink közül Dávid Richárd, valamint Alasztics Marcell sem volt ott a keretben, Knizs Olivér viszont igen, fiatal tehetségünk ebben a szezonban már több ízben is lehetőséget kapott az első csapatban.

Jó iramban kezdtek a csapatok, a 2. percben pedig mindkét oldal jelezte, hogy kedvezőbb helyzetből szeretné várni a visszavágót: a vendégek részéről Fekete Márk találhatott volna be egy eladott labdát követően, hazai oldalon pedig Henrique Diniz veszélyeztetett távolról.

Finoman szólva sem volt könnyű dolgunk a nagyon szervezett, sok mozgásos budaörsi védekezéssel szemben, ellenszerként távoli lövésekkel próbálkoztunk, s a 3. percben meg is szereztük a vezetést egy ilyen szituáció után, Luiggi Longo lövésébe ért bele rosszul Nyerges András (1-0).

A vendégek a hátrány dacára sem estek össze, a labdaszerzésekből villámgyors támadásokat vezettek, Gyimesi Máténak bizony többször is közbe kellett avatkoznia. A 12. minutumban mégis egyenlíteni tudtak a vendégek: egy oldalberúgásnál maradtunk le Fekete Márkról, aki senkitől sem zavartatva tudott közelről a kapuba gurítani (1-1).

A vendégek aztán három perccel később időt kértek, a csapatok 4-4 faulttal rendelkeztek, sőt mi több, két perccel a félidő vége előtt az Aramis az ötödiket is begyűjtötte. A játékrész Bognár Bence kapufájával zárult, 1-1-ről várták a felek a folytatást.

A második félidő elején Gerencsér Antal megirigyelte Bognárt, ő is eltalálta a lécet, de főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Tíz perc elteltével vészkapusra váltott a narancsmezes alakulat, amit Vatamaniuc-Bartha Dávid használhatott volna ki, kísérletébe azonban bele tudott lépni a hátráló budaörsi játékos. Nem sokkal később Luiggi Longo átadása után Kovács Máté is feliratkozott a kapufások listájára, ráadásul két lécet is érintett a lövése.

Nem adta magát könnyen az Aramis, ellentámadásaikban folyamatosan ott volt a veszély, Gyimesi azonban jól állta a sarat és nem tudtak túljárni az eszén. Az összecsapás hajrájához érkezve erősebb lett a hazai labdabirtoklási fölény, megpróbáltunk erősíteni, a vendégek azonban őrizték a döntetlen állást.

Az utolsó előtti percben trénerünk időt kért, majd Hajmási Milán lépett ki Dróth Zoltán remek átadásával, de nem sikerült gólra váltani a helyzetet, mint ahogy néhány másodperccel később Büki Baltazár sem tudta eltenni Gyimesi mellett a labdát. A csapatok már nem tudtak a hálóba találni, így aztán 1-1-es eredménnyel ért véget a találkozó.

A párharc visszavágójára április 20-án kerül sor, de addig még vár ránk egy bajnoki rangadó, április 4-én a Veszprémet fogadjuk a felső-ház második körének első mérkőzésén.

Juanra Calvo vezetőedző:Tudtuk, hogy nem lehet félvállról venni ezt a negyeddöntőt, hiszen láttuk, hogy mi történt tavaly a Nyírgyulaj ellen. Több hete játszottuk az utolsó mérkőzésünket, nem igazán tudtunk együtt edzeni, sérültjeink is vannak, ez azért megnehezítette a dolgunkat. Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy ennél sokkal jobban is tudunk játszani, és azt az arcunkat kell mindig megmutatni a pályán. A mérkőzésnek viszont van haszna is, egy ilyen pofon tanulságos mindannyiunknak. Tanulnunk kell ebből, csak akkor fogunk jó eredményeket elérni akár a bajnokságban, akár a Magyar Kupában, ha maximálisan koncentrálunk és komolyan dolgozunk. Gratulálok az Aramisnak, mert nagyon jól játszanak, bízom benne, hogy mi kerülünk ki győztesen a párharcból, és ott lehetünk a Final Four-ban.

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ 

HALADÁS VSE-ARAMIS SE 1-1 (1-1)

HALADÁS VSE: Gyimesi Máté - Kovács Máté, Luiggi Longo, Gerencsér Antal, Vas Ádám, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

ARAMIS SE: Nyerges András - Vattamány Dávid, Fekete Márk, Bognár Bence, Büki Baltazár, Molnár Gábor, Fülöp Viktor, Korompay Ábel, Bélavári Botond, Pap Zsombor, Moga Edvin, Lévai Dániel

Edző: Lorant Flavius Moga

Gólszerzők: Luiggi Longo (3’), ill. Fekete Márk (12’)

Sárga lapok: Henrique Diniz (37’), ill. Fülöp Viktor (40’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 5 +5 16
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 5 -1 10
5. DEAC 5 -6 4
6. Futsal Veszprém 5 -12 4

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top