A továbbra is tartalékosan felálló NB I.-es futsalcsapatunk gólnélküli első félidőt követően szenvedett 3-0-s vereséget hazai környezetben az MVFC Berettyóújfalu együttesétől az alapszakasz 17. fordulójában.

Egy héttel a Kecskemét elleni találkozó után ismét hazai környezetben szálltunk harcba a bajnoki pontokért, ezúttal a Berettyóújfalu gárdája ellen. Csapatunk az alapszakasz-elsőség bebiztosításáért, míg ellenfelünk a felsőházért lépett pályára, mindkét együttes számára nagy volt a tét. A korábbi hiányzók közül Henrique Diniz, Szalmás Zoltán, valamint Gerencsér Antal játékára már számíthatott Juanra Calvo vezetőedzőnk.

A Berettyóújfalu már az első pillanattól kezdve jelezte, hogy valóban élet-halál harc lesz számára ez a mérkőzés, rendkívül bekezdtek a vendégek. A mieink aztán szépen lassan rendezni tudták a sorokat, jó iramú mérkőzést élvezhettek szép számban kilátogató szurkolóink. Felesleges kockázatot nem vállaltunk, a megszerzett labdákból próbáltunk gyors támadásokat vezetni, de a magas letámadást is alkalmaztuk, hogy megakadályozzuk a Berettyóújfalu labdakihozatalait.

A szervezett védekezés mellett a faultokra is figyelnünk kellett, a félidő derekán már négy volt a nevünk mellett. Gyűrték egymást a csapatok, átlövések és távoli próbálkozások jelentettek veszélyt a kapukra, a két hálóőr azonban biztosan állt a lábán. Válogatott hálóőrünk ráadásul többször segítette támadásainkat, Sipos Gergő is helyzethez jutott egy ilyen figurából.

Öt minutummal az első etap vége előtt időt kértünk, melyet egy Alasztics-bravúr követett, Tóth Attila kapáslövésénél kellett résen lennie válogatott kapusunknak. Igyekeztünk megnyomni a játékrész végét, ez az időszak egyértelműen rólunk szólt. Kovács Máté először sarokrúgásból, majd egy jobb oldali lövéssel járt közel a gólszerzéshez, majd a két 13-as, Sipos Gergő és Mezei Dávid párharcát nyerte meg utóbbi. Vas Ádám spiccel leadott lövését a bal alsóból tornázta ki a vendégek kapusa, majd két és fél perccel a szünet előtt Trencsényi János is időt kért. A pihenő előtt még Henrique Diniz villantotta meg, hogy mennyire technikás, gólt azonban nem eredményeztek a szép megmozdulások. Küzdelmes húsz percet tudhattak maguk mögött a csapatok, az első felvonás azonban gól nélkül ért véget, 0-0-s eredménnyel vonulhattunk pihenőre.

Ahogyan az első félidőt, úgy a második játékrészt is lendületesen kezdték a csapatok. Előbb Rábl vendégrészről, majd Vas Ádám és Sipos Gergő átlövésből próbálkozott. Továbbra is nagy csata folyt a pályán, ám igazán kidolgozott helyzetekig egyik együttes sem tudott eljutni. Labdaszerzéseinkben, gyors átmeneteinkben ott volt a veszély, egy ilyen akció végén szabálytalankodtak a 26. percben a kilépő, születésnapos Kovács Mátéval szemben, az ígéretes helyről elvégzett szabadrúgásból azonban Vas Ádám a sorfalat találta telibe. Az összecsapás ezen periódusában átadta a területet a Berettyó, és kontrákkal operáltak, Alasztics Marcellnek két alkalommal is nagyot kellett védenie Nagy Imre ziccereinél.

A 28. percig kiválóan védekeztünk, de egy sarokrúgást követően Sidnei maradt egyedül, és gurított a kapu jobb oldalába, megszerezve ezzel csapatának a vezetést (0-1). A hajdúságiak ezt követően még jobban visszahúzódtak, stabilan és fegyelmezetten védekeztek, ez pedig nem igazán ízlett nekünk. Járattuk a labdát, sokszor ritmust is tudtunk váltani, az egyenlítés azonban csak nem akart összejönni. Bő négy perccel a találkozó vége előtt időt kértünk, egyúttal átálltunk öt a négy elleni játékra, Vas Ádám viselte a megkülönböztető mezt.

Nagy erőket mozgósítottunk, hogy betaláljunk, az újabb gólt azonban a vendégek szerezték a 39. minutumban: Sidnei egyéni akciója után jól gurított vissza, Nagy Imre pedig belsőzött a kapuba (0-2). Csapatunk maradt a vészkapus játéknál, Vas Ádám lövését lábbal védte Mezei, majd a 40. percben végleg eldőlt a találkozó sorsa: Henrique Diniz távoli próbálkozása Rábl Jánost találta el, a labda pedig a vendégek csatáráról a kapunkba vánszorgott (0-3). A hátralévő fél percben már nem történt említésre méltó esemény, így a Berettyóújfalu térhetett haza a 3 ponttal.

Az alapszakasz utolsó mérkőzése január 31-én, hétfőn 20 óra 30 perckor a TFSE otthonába vár ránk.

Juanra Calvo, vezetőedző: „Úgy érzem benne volt a játékunkban, hogy akár mi is győzhettünk volna, az első félidőben sok helyzetünk volt, de sajnos nem tudtuk értékesíteni azokat. Természetesen ezek a mérkőzések nehezek, hiszen az ellenfél egy nagyon jó csapat, de végig küzdöttünk, ami ma végül kevés volt. Van még egy párharc az alapszakaszban, ha azt megnyerjük, akkor az első helyen zárunk. Úgy gondolom, hogy megérdemelten végeznénk az élen, hiszen, ha a COVID nem szól közbe, akkor az elmúlt három meccs legalább egyikén győztünk volna. Bízom benne, hogy sikerülni fog, mert a játékosoknak is nagy szüksége van erre ebben a nehéz időszakban. A hibáinkat ki fogjuk elemezni, de számos olyan dolgot láttam ma, amelyeket nagyon jól csináltunk, ezekből tudunk építkezni, és megyünk előre”

FÉRFI FUTSAL NB I. 17. FORDULÓ

HALADÁS VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 0-3 (0-0)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Vidák Balázs, Sipos Gergő, Vas Ádám, Horváth Bendegúz, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Kárász Noel, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Volner Bence, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

MVFC Berettyóújfalu: Mezei Dániel - Horváth Norbert, Rábl János, Szabó Péter, Henrique Diniz, Sándor Máté, Nagy Imre, Tóth Attila, Rézműves Tibor, Kártik Zsombor, Szatmári Ákos, Nagy Dániel, Sidnei, Takács Zoltán

Edző: Trencsényi János

Gólszerzők: Sidnei (28'), Nagy Imre (39'), Rábl János (40')

Sárga lapok: Szalmás Zoltán (6’), Vas Ádám (40’), ill. Nagy Imre (12’), Takács Zoltán (25’), Nagy Dániel (26’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top