Az Újpest RFC-220Volt otthonában 3-2-es vereséget szenvedett a koronavírus miatt megfogyatkozott élvonalbeli futsalcsapatunk. Hat NB I.-es játékosunkat négy másodosztályban szereplő futsalosunk egészítette ki, és harcoltak együtt a felső-házi tagságért küzdő fővárosiak ellen. A nehéz helyzetben példásan helytálló együttesünk két találata is jól mutatja az összefogás erejét: Vas Ádám mellett Vidák Balázs fejezte ki gólban támogatását.

Címvédő futsalcsapatunk a 14. forduló halasztott mérkőzésére utazott Budapestre, a hétfői Miskolcon sikeresen megvívott Magyar Kupa-mérkőzést követően három nappal. Szerdán több játékosunk is enyhe megfázásos tüneteket mutatott, így a teljes NB I.-es és NB II.-es kereten, valamint a stábon is PCR-tesztet végeztettünk el. A tesztek eredményei csütörtök reggel érkeztek meg, és hét játékosunk, valamint három stábtagunk esetében pozitív eredményt hozott. Juanra Calvo négy NB II.-es játékossal - Vidák Balázzsal, Knizs Olivérrel, Volner Bencével és Kárász Noellel - egészítette ki az Újpest elleni keretünket.

A fővárosiak már a mérkőzés elején megpróbáltak minket meglepni, bátor játékkal rukkoltak elő. Az első komolyabb próbálkozást Alasztics Marcell szépen tolta ki lábbal, a 4. percben azonban már nem tudott hárítani egy megpattanó lövést, mellyel a hazaiak szerezték meg a vezetést (1-0). A mieink ebben a szokatlan felállásban is Haladás-szívvel mentek előre, Vas Ádám szabadrúgásánál, valamint Kárász Noel helyzeténél is közel jártunk az egyenlítéshez. Mindeközben rohamtempóban gyűltek a szabálytalanságok, bő nyolc perc elteltével már négy állt a nevünk mellett. Rutinos kapusunk, Alasztics Marcell, ötödik mezőnyjátékosként segítette a támadásépítéseinket, de nem volt könnyű dolgunk a masszív, szervezett újpesti védekezéssel szemben.

Mindkét fél előszeretettel vezetett gyors kontrákat, fiataljaink pedig minden tudásukat bevetve igyekeztek élni a lehetőséggel. A 8. percben időt kért az Újpest, majd nem sokkal később egy sarokrúgást követően Suscsák Máté nagyon egyedül maradt, és közvetlen közelről a kapuba lőtte a labdát (2-0). Nagy erőket mozgósítottunk első találatunk megszerzéséért, azonban a 12. minutumban a hatodik faultunkat követően a lilák jutottak kisbüntetőhöz. Válogatott kiválóságunk, Alasztics Marcell eligazította védelmi vonalát, majd bravúrosan hárította a nagy erejű lövést. A folytatásban Knizs Olivérrel öt a négy elleni játékra váltottunk, nagyobb nyomást helyezve ezzel ellenfelünkre, Sipos Gergő előtt adódott is lehetőség, de a félidőben végül több gól már nem esett, így 2-0-s hazai vezetéssel ért véget az első húsz perc.

A szünet után aztán rögtön csökkentettük a különbséget, a 21. percben egy remek összjátékot követően Magyar Kupa-győztes és bajnokcsapatunk tagja, Vidák Balázs volt eredményes (2-1). Közös edzésen nem tudtak részt venni fiaink, ám az első félidőből szemmel láthatóan gyorsan profitáltak, veszélyesebben játszottunk ellenfelünknél. A hazaiak főként a hibáinkra vártak, s próbálták azokat kihasználni. A 26. percben az akarat újabb találattal párosult, méghozzá nem is akármilyennel: az ifjú Volner Bence zseniális passzával Vas Ádám egyenlített (2-2). Sajnos nem örülhettünk sokáig a felzárkózásnak, még ugyanebben a minutumban Sánta maradt őrizetlenül a kapunk előtt, aki nem hibázott, visszavették a vezetést az újpestiek (3-2).

A szép játék helyett a küzdelem dominált, villantak a lapok, ráadásul Vidák Balázs újabb gólját szabálytalanság miatt érvénytelenítette a játékvezető. A lilamezesek az idővel is játszottak, Alasztics Marcellnek pedig ziccerben kellett védenie, hogy meccsben tartson bennünket. A végjátékban ismét emberelőnyös játékra váltottunk, de nem tudtunk sikeresek lenni belőle, az Újpest pedig amint megszerezte a labdát, eldugta azt. Mi még Vidák Balázs révén az utolsó másodpercekben is veszélyeztettünk, de góllá nem érett a helyzet, így 3-2-re az Újpest nyerte meg az összecsapást.

Juan Ramón Calvo Rodríguez: „Sajnos nem tudtunk nyerni, de mindenkire büszke vagyok, az egész mérkőzésen együtt küzdöttek a rutinos játékosaink a fiatalokkal. A második félidőben kiemelkedően jól játszottunk, a döntetlent is megérdemeltük volna. Gratulálok minden játékosnak”

FÉRFI FUTSAL NB I. 14. FORDULÓ

ÚJPEST FC-200VOLT – HALADÁS VSE 3-2 (2-0)

ÚJPEST: Tyukász Péter – Lucas Moreira Alves, Szeghy Szabolcs, Suscsák Máté, Harnisch Ákos, Vámosi Marcell, Németh Péter, Balogh Levente, Sánta János, Horváth Benedek, Ricardo Sobral, Östör Martin, Béres Roland

Játékos-edző: Németh Péter

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell – Kovács Máté, Vidák Balázs, Sipos Gergő, Vas Ádám, Homlok Levente, Knizs Olivér, Kárász Noel, Papp Zsombor, Volner Bence

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Horváth Benedek (4’), Suscsák Máté (8’), Sánta János (26’), ill. Vidák Balázs (21’), Vas Ádám (26’)

Sárga lapok: Szeghy Szabolcs (37’), ill. Kovács Máté (35’), Vidák Balázs (35’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top