Címvédő futsalcsapatunk 5-4-es vereséget szenvedett a Kistarcsa vendégeként. A szünetre még egygólos előnnyel vonultunk Dávid Richárdnak és Vatamaniuc-Bartha Dávidnak köszönhetően, azonban a második játékrészben Szalmás Zoltán és Sipos Gergő gólja kevés volt a négy hazai találattal szemben.

Az esztendő utolsó párharcára Gyálra utaztunk, ahol a Kistarcsa elleni mérkőzés vár ránt a 15. fordulóban. Újonc ellenfelünk nem aratott még győzelmet a bajnokságban, de nagy küzdelemre késztettek több jó játékerőt képviselő csapatot is, az Aramisszal pedig döntetlent játszottak két fordulóval ezelőtt. Alasztics Marcell az Uragan ellen szenvedett kisebb fejsérülést, hazaérkezésünket követően számos vizsgálatot végeztek el válogatott hálóőrünkön, így a héten nem végzett edzésmunkát. Légiósaink közül Henrique Diniz kapott pihenőt, valamint az öt sárga lap miatti eltiltását töltő Vas Ádámra sem számíthatott vezetőedzőnk, Juanra Calvo. Szombathelyi szurkolóink mellett ezúttal partneregyesületünk, a Városi Sportegyesület Dunakeszi fiatal labdarúgói is kilátogattak szurkolni nekünk.

A mérkőzés a 21. születésnapját éppen december 10-én ünneplő Homlok Levente védésével kezdődött, majd vendéglátónk emberelőnyös formációval próbáltak minket meglepni, de nem tudták gólra váltani akciójukat. Támadásban lendületesen játszottunk, a vezetést azonban nem sikerült megszereznünk, a 4. percben aztán ismét fiatal hálóőrünknek kellett játékba avatkoznia, nem sokkal később viszont már ő sem tudott segíteni, Barabás Miklós révén előnybe került a Kistarcsa (1-0). Sorra alakítottunk ki helyzeteket, de Vatamaniuc-Bartha Dávid próbálkozásnál közbelépett egy kistarcsai láb, Hajmási középről leadott kísérleténél pedig Bohony hárított.

Az egyre nyomasztóbb fölény végül góllá is érett, ráadásul egy perc alatt két alkalommal is betaláltunk: előbb a 12. percben Dávid Richárd kapott jó labdát a szélen, és egy remekül eltalált lövéssel egyenlített, majd Vatamaniuc-Bartha Dávid csapott le egy kipattanóra, és lőtt ballal a kapuba (1-2). Homlok Levente még ugyanebben a percben bravúrosan védett egy hazai ziccert, majd ismét mi vettük át a kezdeményezést. Röviddel a játékrész vége előtt trénerünk időt kért, és bár közel jártunk ahhoz, hogy megduplázzuk előnyünket, a szünetig már nem változott az eredmény, egy góllal vezettünk.

A második játékrész elején egy szöglet után Kovács Máté támadta jól a labdát, és találta el a kapufát, ezt követően viszont a kistarcsaiak örülhettek, akik egy kijátszott akció végén Méhes Pál közeli lövésével egyenlítettek (2-2). Továbbra is mi játszottunk kapura veszélyesebben, Sipos ballábas lövésénél Bohonynak kellett védenie, a helyzetkihasználásban viszont inkább ellenfelünk jeleskedett: a 26. percben Méhes Pálról feledkeztünk meg középen, aki ezt jól használta ki és megszerezte második gólját, ismét hátrányba kerültünk (3-2). A forgatókönyv ezúttal sem változott: mentünk előre, ezúttal az egyenlítésért, amely a játékrész derekán Szalmás Zoltán szemfüles lövésével sikerült (3-3).

Nem telt el perc sem, és ismét a házigazda mehetett középkezdéshez, ugyanis Sipos Gergő is betalált, miután nem tudtak előle felszabadítani egy kapu előtti kavarodásból, 3-4 állt ekkor az eredményjelzőn. Felpörögtek az események, ebből viszont sajnos nem csapatunk jött ki jól: a 33. percben Barabás Miklós egy saját térfélen történő labdavesztés után szintén duplázni tudott, majd a menteni igyekvő Leandro Rezala testéről perdült a kapunkba a labda, gyorsan fordítani tudott Sohár Zoltán együttese (5-4). Az idő nem nekünk dolgozott, de nem adtuk fel, Juanra Calvo időt kért, öt a négy elleni játékra váltottunk, majd Leandro Rezala révén alakult ki helyzet.

A 38. percben Hajmási Milán kiállítása miatt ideiglenesen megfogyatkoztunk, majd a 40. percben a kistarcsai, Barabás Miklós számára ért véget a mérkőzés. Az utolsó másodpercekben ismét emberelőnyös szerkezetre váltottunk, Vatamaniuc-Bartha Dávid révén ziccerig is eljutottunk, betalálni azonban már nem sikerült, így 5-4-re nyert a Kistarcsa. Együttesünk jelenleg hét pont előnnyel vezeti a tabellát, a bajnokság küzdelmeit január 13-án az Újpest otthonában folytatjuk.

A találkozó után a dunkeszi fiatalokat lepték meg a fiúk ajándékkal, közös csoportképet készítettünk velük és természetesen Dróth Zoltán, és csapatunk többi tagja is aláírta a gyerekek labdáit, pólóját.

Juanra Calvo: „Az első félidőben nem olvastuk jól a Kistarcsa védekezését, a második játékrészben próbáltunk hatékonyabban támadni, valamivel jobban is ment, de rengeteg egyéni hiba volt a játékunkban. Sajnos nem voltunk itt fejben, jobban játszott az ellenfelünk és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést

FÉRFI FUTSAL NBI. 15. FORDULÓ

KISTARCSA FUTSAL – HALADÁS VSE 5-4 (1-2)

Kistarcsa Futsal: Bohony Bálint – Dolhai Gergő, Kövesdi Zsombor, Bita László, Méhes Pál, Horváth Bence, Ribai Richárd, Besnyő Dániel, Kavalecz Márk, Gregus Richárd, Barabás Miklós, Mezőfalvi Loránd, Verhoczki László, Barabás Ádám

Edző: Sohár Zoltán

Haladás VSE: Homlok Levente – Hajmási Milán, Dávid Richárd, Gerencsér Antal, Leandro Rezala, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Sárga lapok: Bita László (3’), Besnyő Dániel (12’), Barabás Ádám (35’), ill. Leandro Rezala (25’), Dávid Richárd (35’)

Kiállítva: Barabás Miklós (40’), ill. Hajmási Milán (38’)



Fotó: Sólya Eliza