NB I.-es futsalcsapatunk 5-3-as győzelmet aratott hazai környezetben a DEAC gárdája ellen a Bajnokok Ligája-elitköre előtti utolsó erőfelmérőn. Henrique Diniz kezdte a gólgyártást az első félidőben, akihez Vas Ádám csatlakozott, a második játékrészben pedig Dávid Richárd, Dróth Zoltán, valamint Hajmási Milán is betalált.

Az idei élvonalbeli futsalmezőny rendkívül erős, a felső-házi helyekért gigászi küzdelem folyik a mögöttünk felsorakozók között. Együttesünk hét pont előnnyel várta az év utolsó hazai derbijét, amelyre a második helyen álló Kecskeméttől csak a gólkülönbségben különböző, de azonos pontszámmal rendelkező Debrecen érkezett a Haladás Sportkomplexumba. Szurkolóink megtelítették a lelátót, a nemzetközi színtér előtti utolsó megmérettetésen is támogatták a csapatot.

Rangadóhoz méltóan kezdődött az összecsapás, az első említésre méltó esemény Henrique Diniz távoli lövése volt, az idő előrehaladtával pedig egyre többet birtokoltuk a labdát, és mezőnyfölénybe kerültünk. A DEAC gyors ellentámadásokból próbált veszélyeztetni, Alasztics Marcell azonban remekül élt együtt a játékkal. Fokozódott a nyomás a debreceni kapun, Hajmási Milán és Henrique Diniz is nagy vállalkozókedvvel játszott. Vas Ádám lökete a kapufáról jött ki, óriási küzdelem folyt a pályán, minden egyes labdáért csúsztak-másztak a felek. A szabálytalanságok száma is jól mutatja ellenfelünk eltökéltségét: az alföldiek tizenkét perc elteltével már öt faultnál jártak. Elek Gergő időt is kért, ezt követően ismét Henrique próbálkozott, nagyon érett a vezető találatunk. Bő két perccel a félidő vége előtt Juanra Calvo trénerünk is kikérte idejét, a megbeszélt figurából pedig három a magyar igazság alapon még abban a percben meg is szereztük a vezetést: Henrique első próbálkozásánál és Dróth Zoltán lövésénél még menteni tudtak a cívisvárosi védők, harmadik szándékból azonban már betalált brazil légiósunk (1-0). Még fel sem ocsúdott a bekapott találat után a DEAC, amikor Luiggi Longo tökéletes passzára érkezett kiválóan Vas Ádám, és egy laza mozdulattal alakította 2-0-ra az állást, amely a szünetig már nem változott.  

A fordulás után sem torpantunk meg, a 23. percben Henrique legurított szabadrúgásából Dávid Richárd már szokásosnak mondható bombája növelte háromra előnyünket (3-0). A tekintélyesnek mondható különbség ellenére is folytattuk a gólratörő játékunkat, a fiúk mindent megtettek azért, hogy megfelelő hőfokon melegítsenek az utolsó éles erőpróbán a BL előtt. Hajmási Milán próbálkozásánál a léc mentette meg a feketemezeseket, Luiggi Longo is veszélyeztetett becsülettel, Vas Ádám elől pedig hatalmasat kellett mentenie a debrecenieknek. Dobi Attila helyett Krajcsi Bence érkezett a vendégek kapujába, aki ötödik mezőnyjátékosként segítette a támadásokat, ám így sem tudta feltörni válogatott kiválóságunk, Dávid Richárd vezette masszív védekezésünket Elek Gergő együttese. A hajdúságiak ezúttal is bőszen gyűjtögették a faultokat, sokszor elkéstek, Krajcsi Sipos Gergő elleni szabálytalansága után a 29. percben büntetőhöz jutottunk. A labda mögé csapatkapitányunk, Dróth Zoltán állt, aki biztos lábbal értékesítette azt, ezzel már 4-0-s vezetésnek örülhettek szimpatizánsaink. A játék képéről sok mindent elárul, hogy Alaszticsnak a második játékrészben az első komolyabb védését a 31. percben kellett bemutatnia, méghozzá egy távoli lövésnél. A vendégeink küzdöttek továbbra is, majd a 36. percben Harmati Tamás közeli bombájával sikerült szépíteniük (4-1). Ennek hatására felbátorodott a DEAC, egy minutummal később a válogatott kerettag, Szentes-Bíró Tamás is beköszönt, négy perccel a lefújás előtt kettőre zárkózott riválisunk (4-2). A mieinknél viszont szép számban sorakoznak a kivételes tehetségek, Sipos Gergőt és Hajmási Milánt három védő és a kapus sem tudta megállítani, ebből az összjátékból pedig Hajmási megszerezte ötödik gólunkat (5-2), erre azonban Faragótól érkezett egy válasz (5-3). A DEAC időt kért, és átállt öt a négy elleni játékra, de mi már nem adtunk esélyt a zárkózásra. Homlok Levente érkezett a kapuba, aki hatalmas védéseket mutatott be, miközben akár újabb gólokat szerezhettünk volna a véghajrában: előbb Dávid Richárd emelt a kapufára, majd Vatamaniuc-Bartha Dávid lövését blokkolta egy visszafutó debreceni játékos. Kiváló csapatjátékkal nyertük meg 5-3-ra a párharcot a Debrecen ellen, november 29-én, hétfőn pedig útra kelünk a portugál fővárosba, hogy Európa legjobb tizenhat együttese között megmérkőzzünk a házigazda Benfica, a spanyol Levante, valamint az ukrán Uragan Ivano-Frankvisk gárdájával.

 

Juanra Calvo, vezetőedző: „Ma az egyik legerősebb ellenfél ellen játszottunk a bajnokságban. Jól játszottunk, sokkal jobban védekeztünk az előző, Nyírgyulaj elleni mérkőzéshez képest, és az első gólunk után támadásban is jól működtünk. A második játékrészben is kiváló teljesítményt nyújtottak a fiúk, csak az utolsó percekben voltak hiányosságaink az emberelőnyös játék elleni védekezésben. De nehéz olyan helyzetben játszani, főleg mentálisan, hogy közben már mást is gyakorolsz, más csapatok ellen is készülsz. Éppen ezért is nagyon boldog vagyok, hogy győztünk, gratulálok a csapatnak, a DEAC-nak pedig szintén gratulálok és sok sikert kívánok nekik”

FÉRFI FUTSAL NB I. 13. FORDULÓ

HALADÁS VSE - DEAC 5-3 (2-0)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Luiggi Longo, Gerencsér Antal, Henrique Diniz, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

DEAC: Dobi Attila - Faragó Lajos, Szentes-Bíró Tamás, Vass Ottó, Szabó János, Krajcsi Bence, Harmati Tamás, Rodrigo Pedroso, Thiago Dos Santos, Rácz Zsolt, Berecz Rafael, Sándor Attila, Sebestyén Szabolcs

Edző: Elek Gergő

Gólszerzők: Henrique Diniz 17., Vas Ádám 18., Dávid Richárd 22., Dróth Zoltán 29., Hajmási Milán 37., ill. Harmati 36., Szentes-Bíró 37., Faragó Lajos 38.

Sárga lapok: Vas Ádám (7’), Luiggi Longo (26’), ill. Szentes-Bíró (22’), Thiago Dos Santos (28’), Rodrigo Pedroso (37’)

Fotó: Tóth Zsombor

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top