NB I.-es futsalcsapatunk már a találkozó 7. percében 4-0-ára vezetett, végül pedig magabiztos, 7-2-es sikert aratott az Aramis együttese ellen. A mérkőzésen hat különböző játékosunk talált be, Kovács Máté idénybeli első találatát szerezte; brazil légiósunk, Leandro Rezala pedig első élvonalbeli Haladás-gólját jegyezte.

Bajnokok Ligája-főtáblás együttesünk a selejtező miatt elhalasztott mérkőzését pótolta a bajnokság 2. fordulójából, csütörtök este az Aramis SE gárdáját fogadtuk a Haladás Sportkomplexumban. A mieinknél Alasztics Marcell és Henrique Diniz pihenőt kapott, így ők ezúttal nem voltak keretben. A nem szokványos időpont ellenére is megtelt a Haladás Sportcsarnok, és most sem csalódhatott, aki ezt a programot választotta. Álomszerűen indítottuk a találkozót, Hajmási Milán labdaszerzése után kevesebb mint két perc elteltével vezetést szereztünk csapatkapitányunk, Dróth Zoltánnak köszönhetően (1-0). Még ugyanebben a minutumban Vas Ádám bombázta a kapuba Dávid Richárd passzát, remekeltek válogatott kiválóságaink (2-0). Majd folytattuk a lehengerlő játékot, a 4. percben jött a harmadik találatunk, méghozzá egy igazi brazil koprodukcióból: Luiggi Longo lövése még a kapufát találta csak el, de a kipattanóra érkezett Leandro Rezala, aki ezzel megszerezte első NB I.-es gólját zöld-fehér színekben (3-0). Jött is a vendég időkérés, de ezt követően is meneteltünk tovább, Gerencsér Antal járt közel hozzá, hogy növeljük előnyünket: remek centerezést követően maradt ki a ziccer. Még mindig nem vettünk vissza a tempóból, Hajmási Milán ezúttal Kovács Máténak szánta a játékszert, de a budaörsi Vadászi helyezte végül saját kapujukba (4-0). Vendégeinknek nem volt veszítenivalójuk, így átálltak az öt a négy elleni játékra. Nagy helyzetek ezután is nekünk adódtak, Luiggi Longo átadása után ismét Gerencsér Antal találhatott volna be. Az Aramis továbbra is emberelőnyös játékot játszott, ez pedig a 15. percben Büki Baltazár révén góllá is ért (4-1). A folytatásban valamelyest kiegyenlítettebb lett a játék, felbátorodtak a Pest megyeiek, ennek pedig újabb találat lett az eredménye: Bognár Bence állt egy ígéretes szabadrúgás mögé, majd lőtt gólt a játékrész utolsó percében (4-2), a szünetig már nem is változott az állás.

A második játékrész eleje ismét a miénk volt, főként távolról próbálkoztunk és rendesen megdolgoztattuk a budaörsiek hálóőrét. Az Aramis folytatta az emberelőnyös játékot, minden követ megmozgatott, hogy izgalmasabbá tegye a mérkőzés hátralévő részét, de Gyimesi Máté éberen őrizte hálónkat.  Csapatunk főként a gyors átmenetekkel próbált operálni, illetve fiataljaink, Nagy Kevin és Vatamaniuc-Bartha Dávid is komoly erővel tüzeltek ellenfelünk kapujára. A 29. percben aztán sikerült megtörnünk a hosszabb gólcsendet: Luiggi Longo élesen keresztbelőtt labdájára Kovács Máté érkezett remekül, és talált be az idényben először (5-2). A vendégek a háromgólos hátrány és a kimerülőben lévő erőtartalékok ellenére sem adták meg magukat, továbbra is öt a négy elleni játékkal próbálkoztak. Azonban a rutin és a papírforma keretbe foglalta a mérkőzést: gyors gólokkal kezdtünk, és gyors gólokkal zártuk is a találkozót: a 39. percben előbb Nagy Kevin lőtt saját térfeléről az üres kapuba (6-2), majd pár másodperccel később Luiggi Longo is megtette ugyanezt (7-2). Így végül magabiztosan gyűjtöttük be a 3 pontot, hétfőn pedig már újabb feladat vár ránk: az újonc Kistarcsát fogadjuk a Haliban. 

 

Juanra Calvo, vezetőedző: „4-0-ás állás inkább tartani akartuk a labdát, nem akartunk rohanni és újabb gólokat szerezni, talán ezért is jött fel ellenfelünk a szünet előtt 4-2-re. Az öltözőben megbeszéltük a dolgokat, a folytatásban pedig ismét jobban pörögtünk. Összességében egy jó mérkőzést játszottunk, és annak is örülök, hogy jól tudtunk kezdeni. Várjuk a hétfői, Kistarcsa elleni mérkőzést, az Aramisnak pedig sok sikert kívánok a bajnokságban”

FÉRFI FUTSAL NB I. 2. FORDULÓ

HALADÁS VSE – ARAMIS SE 7-2 (4-2)

Haladás VSE: Gyimesi Máté – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Homlok Zsolt, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Nagy Kevin, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Leandro Rezala

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Aramis SE: Soós Arnold, Horváth Szabolcs, Edvin Moga, Bognár Bence, Büki Baltazár, Nyerges András, Németh Márton, Vattamány Dávid, Anton Klushyn, Vadászi Edward, Pap Zsombor, Fekete Márk, Lévai Dániel, Sámson Zoltán

Vezetőedző: Flavius Moga

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top