Együttesünk nagyszerű csapatjátékkal a házigazda KF Tiranát is legyőzte, így százszázalékos mérleggel jutott az UEFA Futsal Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata közé. Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán, valamint Henrique Diniz ismét betalált; fiatal tehetségünk, Nagy Kevin pedig első gólját szerezte a nemzetközi sorozatban.

Két sikerrel megvívott mérkőzés után következett az albán túra legfontosabb negyven perce. Öt nap alatt a harmadik, egyben utolsó mérkőzés várt ránk a futsal Bajnokok Ligája-selejtezőjében, a tét a legjobb 32 csapat közé kerülés volt. Ellenfelünk az első fordulóban legyőzte a luxemburgi Differdange csapatát, a második játéknapon viszont vereséget szenvedett a norvég Utleira Idrettslag ellen.

Az első perctől kezdve rendkívül agilisan és lendületesen játszottunk, ez pedig nagyon nem ízlett ellenfelünknek. Birtokoltuk, lábról lábra járattuk a labdát, folyamatosan nyomás alatt tartottuk a kapujukat. Az első komolyabb helyzet Luiggi Longo előtt adódott, aki szépen cselezett a jobb lába felé, majd lőtt kapura. A Tirana pillanatokra tudta csak megtartani a labdát, emellett pedig rengeteget szabálytalankodott, alig öt perc elteltével már három faultnál jártak. A mieink szinte minden támadása életveszélyes volt, nagyon érett a vezetés. Az albánok tehetetlenek voltak a labdaszerzéseinkkel szemben, amelyekből aztán villámgyors akciókat vezettünk. A 6. percben már be is ért lehengerlő játékunk, Henrique Diniz vette be a hazaiak kapuját (0-1). Az előny megszerzése után is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, folyamatosan dolgoztuk ki a helyzeteket, emellett pedig hatalmasat küzdöttek a fiúk. Ha arra volt szükség, csúsztak-másztak, egy-egy szerelés után egymást tüzelték a játékosok, mindenki nagyon akarta a sikert. Henrique újabb lövésénél a gólvonalról tudtak menteni a házigazdák, egy perccel később viszont egy remek szabadrúgásvariáció után már tehetetlenek voltak: Dróth Zoltán találta meg remekül Nagy Kevint, aki kétgólosra növelte előnyünket (0-2). A Tirana időt is kért és rendezték soraikat, így a játékrész hajrájában már bátrabban játszottak, próbálkoztak távoli lövésekkel, amelyből az egyik utat is talált a kapuba, bő négy perccel a szünet előtt Mejzini módosította 1-2-re az állást. A félidő végjátéka sem telt eseménytelenül: előbb Nagy Kevin lehetősége maradt ki, majd Henriquét billentették ki egyensúlyából, ez viszont már a hatodik tiranai fault volt, így büntetőhöz jutottunk. Dróth Zoltán állt a labda mögé, a hazaiak kapusa azonban bravúrosan védte lövését, és a kipattanóból próbálkozását is, így egygólos vezetéssel vonultunk pihenőre. 

A fordulás után a Tirana agresszívabb, harcosabb taktikával próbált minket meglepni, mi viszont taktikusan, fegyelmezett játékunkkal minden egyes perccel közelebb kerültünk a sikerhez. Az ellentámadásainkban rendre ott volt a veszély, igyekeztünk kihasználni, hogy sokszor nem tudott visszarendeződni az albán alakulat. Alasztics Marcell ezúttal is parádés teljesítményt nyújtott, rövid idő leforgása alatt három hatalmas védést is bemutatott. Az idő nekünk dolgozott, ellenfelünknek viszont sietős volt, így a hajrához közeledve kockáztatott és átállt öt a négy elleni játékra. Ezt viszont mi tudtuk gólra váltani, ugyanis Dróth Zoltán hihetetlen mozdulatsort bemutatva csent labdát, majd estében, saját térfelünkről a kapuba rúgta (1-3).

Kevesebb mint öt perc volt hátra ekkor a találkozóból, ennyi választott el minket a győzelemtől. Riválisunk továbbra is az öt a négy elleni játékot játszotta, mi viszont koncentráltan védekeztünk, és mindig volt valaki, aki odaért, aki bele tudott lépni a lövésbe. Bő másfél perccel a lefújás előtt ugyan még szépíteni tudott a Tirana Alaj révén (2-3), ezt követően viszont hiába próbálkoztak, nem találták a rést a pajzson, igazi férfias küzdelemben, 3-2-re megnyertük az utolsó mérkőzésünket is a minitornán. Egyesületünk történetének első nemzetközi szereplésén hibátlan mérleggel lettünk csoportelsők, és jutottunk be a futsal Bajnokok Ligája főtáblájára, Európa legjobb 32 csapata közé. A fő forduló sorsolását augusztus 30-án 16 órakor készítik el az UEFA nyoni központjában.

Szép volt, fiúk! Hajrá, Hali!

UEFA Futsal Bajnokok Ligája-selejtező „C” csoport 3. forduló

KF TIRANA – HALADÁS VSE 2-3 (1-2)

Gólszerzők: Mejzini 16., Alaj 39., ill. Henrique Diniz 5., Nagy 10., Dróth 36.

A „C” csoport másik mérkőzésén:

Utleira Idrettslag – FC Differdange 2-4 (1-1)

A „C” csoport végeredménye:

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top