Augusztus 13-án, 18 óra 30 perckor a Veszprém vendégeként kezdi meg szereplését bajnoki címvédő futsalcsapatunk a 2021/2022-es szezonban. A közelgő nyitány apropóján tartunk egy kis ellenfélmustrát, illetve összefoglaljuk a legfontosabb változásokat a bajnokságban.

A szokottnál rövidebb nyári szünetet követően augusztus 13-án kezdetét veszi a Férfi Futsal NB I.. Ebben a szezonban még tízcsapatos lesz a bajnoki pontvadászat, a következő idénytől azonban már kettővel növekszik a létszám. Két meghatározó változás lép életbe a bajnokság szereplői számára, egyrészt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) normatívájának maximális elérésének feltétele lesz, hogy a csapatok valamennyi bajnoki és kupamérkőzésükön jegyzőkönyvükben maximum 2 fő külföldi játékost szerepeltetnek.

Valamint a Szerencsejáték Zrt. vagyoni értékű jogokat vásárolt meg, és hirdetőként jelenik meg a felnőtt férfi futsal „A” válogatott, valamint a felnőtt férfi futsal NB I. csapatai által biztosított felületeken. A nemzeti lottótársaság évek óta sikeres marketing együttműködési tevékenységet folytat öt látványsportszövetséggel (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong) sportfogadási szegmense támogatására. A partnerek új szintre emelték az együttműködést a kibővített megállapodással a 2024/25-ös szezon végéig, számos további megjelenési felületet biztosítva a sportfogadási termékek népszerűsítésére.

Ami a mezőny összetételét illeti, a bajnokságtól búcsúzott a Dunaferr Due Dutrade Futsal Club együttese és az Aramis SE. Azonban augusztus 2-án az FTC-FISCHER KLÍMA visszalépett, így az MLSZ a feltöltési szabályok szerint az NB II.-es bajnokság 2. helyezettjének, a Maglódi TC-nek, illetve az Aramisnak (ebben a sorrendben) ajánlotta fel az indulási lehetőséget. A Maglódi TC nem küldött szándéknyilatkozatot, így az FTC helyett az Aramis SE szerepel ebben az idényben is az élvonalban. A friss feljutók a 2021/2022-es idényben a TFSE BESTRONG, valamint a KISTARCSA FUTSAL. Előbbi - amely csapattól az ifjú Szalmás Zoltán is érkezett klubunkhoz - az NB II. Nyugat csoportját megnyerve vívta ki a feljutást, míg a főként helyi fiatalokra és néhány rutinos játékosra építő kistarcsaiak a Keleti csoportban győzedelmeskedtek. Szinte borítékolható, hogy ádáz harc lesz minden egyes helyezésért, és egyetlen csapat sem dőlhet majd hátra. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy olyan nevek érkeztek Magyarországra, mint a szerb válogatott Ninoslav Aleksic, vagy éppen a BL-győztes Serginho Paulista. Klubunk korábbi játékosai közül az előző idényt Veszprémben töltő Sásdi Bálint felhagyott a futsallal, a szintén Magyar Kupa-győztes Bencsik Roland pedig a Kecskemét együtteséhez igazolt, míg Tyukász Péter meghosszabbította lejáró kontraktusát Újpesten. Természetesen ezen kívül is volt bőven játékosmozgás a mezőnyben. Lássuk, hogy az eddigi publikus információk alapján miként erősítettek ellenfeleink. 

Érkező játékosok:

TFSE-BESTRONG: Huszty Dániel (UTE), Szabó Árpád Zsolt (utánpótlásból került fel), Pereira Paiva Robert Weyne (DEAC), Amaro Vagner Anibal (Sao Miguel Roadstar, Brazília), Nagyistván Balázs Péter (utánpótlásból került fel), Haála Kada Iván (5 Stars – Érdi VSE), Matheus Da Silva (Nyírgyulaj, próbajáték)

ÚJPEST FC-220VOLT: Östör Martin (Dunaferr), Sánta Attila (DEAC), Harnisch Ákos (Aramis), Vámosi Marcell (Aramis)

Veszprém Futsal: Henri Ward (Egyesült Arab Emírségek), Dorogi Benjámin (Dunaferr), Serginho Paulista (Santo André Intelli)

SG KECSKEMÉT FUTSAL: Boznánszky Gábor (Aramis), Bencsik Roland (Veszprém), Bíró Attila (Csíkszereda), Kovács Ádám (utánpótlásból került fel), Ninoslav Aleksic (Novi Pazar), Hadnagy István (Déva), Halmavánszki Máté (Dirner-Siland Futsal Club)

MVFC BERETTYÓÚJFALU: Tóth Attila (DEAC)

DEAC: Vas Ottó (Nyírgyulaj), Harmati Tamás (Nyírgyulaj), Rodrigo (Siqueira Campos Pro Tork Futsal)           

Ami tehát biztos, hogy remek színvonalú és izgalmas idényre van kilátás, csapatunk pedig mindent elkövet majd, hogy tovább írja a klub történelmét.

Hajrá, Hali!