Az utolsó felkészülési mérkőzésünkre az újonc TFSE-BeStrong vendégeként, Budapestre látogattunk. A 2x25 perces találkozón meggyőző, 8-2-es győzelmet arattunk, Henrique Diniz mesterhármast lőtt, míg Gyimesi Máté három büntetőt is hárított.

Az egy hét múlva sorra kerülő Veszprém elleni idénynyitó előtt az élvonalba frissen feljutó TFSE-BeStrong együttesével mérkőztünk meg a Fáy utcai Sterbinszky Amália Sportcsarnokban. Aktívan kezdtük az összecsapást, az első igazán komoly lehetőség pedig Rezala nevéhez fűződött. Együttesünk magához ragadta a kezdeményezést, és főleg távoli lövésekkel próbálkozott, amelyek rendre magukban rejtették a gólveszélyt. A 6. percben aztán megtört a jég, miután egy kapusról kipattanó labdát Henrique Diniz juttatott a hálóba (0-1). A hazaiak még fel sem ocsúdtak a bekapott találat után, csapatunk 93-as számmal játszó játékosa duplázni tudott, ezúttal egy remekbe szabott távoli lövés után (0-2). A formás támadásépítéseken túl hátul is rendkívül stabilan álltunk a lábunkon, amikor pedig arra volt szükség, Homlok Levente kiválóan avatkozott játékba. A két gyors gól még nagyobb lendületet adott együttesünknek, olyannyira, hogy nem egészen egy perc elteltével Vas Ádám is beköszönt, ezzel pedig 0-3 állt már az eredményjelzőn.

A folytatásban a fővárosiak szépíteni tudtak (1-3), majd vezetőedzőnk, Juanra Calvo időkérése után a fiúk ott folytatták, ahol abbahagyták. Előbb Nagy Kevin, két minutummal később pedig Hajmási Milán is eredményes tudott lenni (1-5), majd utóbbi egy gyors kontratámadás után a kapufát is eltalálta, akárcsak új igazolásunk, Rezala is. A félidő hajrája aztán a kisbüntetőkről, valamint az időközben a kapuban Homlok Leventét váltó Gyimesi Mátéról szólt: a hazaiak három alkalommal is próbálkozhattak, hálóőrünk eszén azonban egyik alkalommal sem tudtak túljárni.

A fordulás után ugyan gyorsan kozmetikázni tudott az eredményen a házigazda (2-5), ekkor azonban jött az, ami az egész mérkőzésen remekül működött: villámgyorsan mentünk át védekezésből támadásba, a 27. minutumban egy labdaszerzést követően Vas Ádám önzetlenül tálalt Sipos Gergő elé, aki visszaállította a négygólos különbséget (2-6). A megnyugtató előny ellenére is magas sebességi fokozaton pörögtek a fiúk, rengeteg helyzetet alakítottak ki, minden tekintetben fölényben játszottak. Trénerünk mindhárom hálóőrünknek lehetőséget adott, a találkozó utolsó szakaszában már Alasztics Marcell állt a kapuban. Együttesünk nem lassított, a gólra törő és agilis játéknak pedig egy újabb találat lett az eredménye, válogatott kiválóságunk, Hajmási Milán tudott duplázni a 35. percben (2-7). A gólgyártásnak ezzel még mindig nem volt vége: nem sokkal később Henrique Diniz volt ismét a főszereplő, aki megszerezte harmadik találatát az összecsapáson (2-8). A fővárosiak ezt követően újabb kisbüntetőhöz jutottak, de az előzőkhöz hasonlóan, ezt sem sikerült értékesíteniük, Alasztics Marcell hárította a lövést. Helyzetek maradtak még a mérkőzés végére is, újabb találat viszont már nem született. Csapatunk ezúttal is nagyszerű csapatjátékkal múlta felül ellenfelét, ami egyben azt is jelenti, hogy a felkészülés során mindhárom mérkőzésünket győzelemmel zártuk.

„Tetszett, amit a pályán láttam, a múlt heti, FTC-vel vívott mérkőzéshez képest is sokat léptünk előre. Úgy érzem, nagyon együtt van a csapat, jó az az irány, amerre haladunk, de ebben a hátralévő egy hétben is szeretnénk még minél több mindenben fejlődni, hogy a lehető legjobb formában utazzunk Veszprémbe” - nyilatkozta Juanra Calvo, vezetőedzőnk

Az idénynyitó bajnoki pontvadászat első mérkőzésén rögtön egy igazi rangadó vár ránk, a Magyar Kupa-címvédő Veszprém ellen lépünk pályára augusztus 13-án, 18 óra 30 perces kezdettel a Március 15. úti Sportcsarnokban.

TFSE-BESTRONG – HALADÁS VSE 2-8 (1-5)

Gólszerzőink: Henrique Diniz 3 (6., 6., 36.), Vas Ádám 7., Nagy Kevin 14., Hajmási Milán 2 (16., 35.), Sipos Gergő 27.