A Sárvár FC Futsal csapatát fogadtuk első felkészülési mérkőzésünkön a Haladás Sportkomplexumban. A magabiztos, 15-1-es győzelemmel végződő találkozón 10 játékosunk volt eredményes. A párharcon új igazolásaink is bemutatkoztak, és remek játékkal vették ki részüket a sikerből.

Bő egy hete kezdte meg az edzést bajnoki címvédő csapatunk, kedden este pedig már az első erőpróbán léptek pályára zárt kapuk előtt a Sárvár ellen. Vezetőedzőnk, Juanra Calvo három játékosunkra nem számíthatott: Dróth Zoltán és Milos Simic korábbi műtétük után lábadoznak, míg Papp Zsombor edzésen szenvedett sérülést, az ő esetében a pontos orvosi diagnózist még nem állították fel. Érdekesség, hogy ellenfelünk kispadján az a Halmos Máté foglalt helyet, aki több évig a mi színeinkben játszott, jelenleg pedig az egyesületünkkel együttműködésben lévő eSport Szombathely vezetője.

Lendületesen, jó iramban kezdtük a mérkőzést, szinte már ellenfelünk kapusánál megkezdtük a letámadásokat, és a labdakihozatalok megakadályozását, a kapuban Homlok Levente kapott szerepet. Az agilis játék aztán hamar gólt eredményezett, Gerencsér Antal révén már a 2. percben megszereztük a vezetést (1-0). Ezen a hőfokon folytattuk a továbbiakban is, minden támadást veszélyes lövéssel fejeztünk be. Olyannyira, hogy szinte percenként érték egymást az újabb találatok: előbb Hajmási Milán iratkozott fel a góllövők közé (2-0), majd a két brazil érkező, Luiggi Longo és Rezala is eredményes tudott lenni (4-0). A srácok láthatóan élvezték a játékot, nem csak gólerősen, de látványosan is játszottak. Henrique sem akart lemaradni brazil honfitársaitól, a 7. minutumban ő is betalált (5-0). Vezetőedzőnk mindenkinek lehetőséget adott, ezzel pedig maximálisan éltek is a srácok, érezhetően nagyon motivált volt mindenki. Az első játékrész hajrájában Vatamaniuc-Bartha Dávid módosította 6-0-ára az eredményt, ez pedig már nem változott a szünetig.

A fordulás után is magas fordulatszámon pörögtek játékosaink, sorra alakították ki a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket, a kapuban pedig Gyimesi Máté váltotta Homlok Leventét. A gólgyártást a bajnoki döntő egyik hőse, Nagy Kevin kezdte a második játékrészben (7-0), majd másodpercekkel később Rezala lőtte ki szépen a jobb alsó sarkot (8-0). Majd megszerezték első találatukat a vendégek is, méghozzá Nagy Martin szépségdíjas szabadrúgásából. Ezt követően viszont nem sokáig állt 8-1 az eredményjelzőn, Kovács Máté volt az, aki első gólját jegyezte a mérkőzésen (9-1). A folytatásban válogatott játékosunk, Vas Ádám gurított higgadtan a kapuba (10-1), majd Hajmási is megduplázta találatai számát (11-1). A gólparádévá érett találkozón Nagy Kevin és Vatamaniuc-Bartha Dávid is megkettőzte góljait (13-1), Sipos Gergő pedig egy kapusról kijövő labdát terelt szemfülesen a hálóba (14-1). A „keretes szerkezetről” Gerencsér Antal gondoskodott, a 38. percben ő állította be a 15-1-es végeredményt.

Csapatunk remek játékkal rukkolt elő, ami eredményességgel is párosult, Juanra Calvo vezetőedzőnknek is tetszett, amit látott:

„Nagyon örülök a mutatott játéknak, annak pedig különösen, hogy nagyon sok mindent viszontláttam az edzéseken gyakoroltakból. A támadójátékunkra sem panaszkodhatom, főleg úgy, hogy ez még csak a felkészülésünk második hete. Sok munka áll még előttünk, vannak még hibák, de ezeken dolgozni fogunk” – fogalmazott a mester.

A folytatásban július 30-án, pénteken az FTC otthonába látogatunk, szintén zárt kapus felkészülési találkozóra.

Haladás VSE – Sárvár FC Futsal 15-1 (6-0) – felkészülési mérkőzés

Gólszerzők:

Haladás VSE

Gerencsér Antal 2 (2., 38.), Hajmási Milán 2 (3., 31.), Luiggi Longo (4.), Leandro Pelegrino Rezala 2 (7., 24.), Henrique Diniz (7.), Vatamaciuc-Bartha 2 (19., 33.), Nagy Kevin 2 (22., 31.), Kovács Máté (28.), Vas Ádám (29.), Sipos Gergő (36).

Sárvár FC Futsal

Nagy Martin (26.)