Szombaton elkezdődött futsalcsapatunk felkészülése a 2021-2022-es idényre. Vezetőedzőnk, Juanra Calvo és új spanyol segítője, David Martín kétórás edzéssel indította a reggelt a Bajnokok Ligája-selejtezőre, és a korai bajnoki kezdésre készülő együttesünknek. A sűrű nyitányig egy hónap áll rendelkezésünkre, ez idő alatt három edzőmérkőzést játszunk.

Bajnoki aranyérmesként az idei szezonban az eddigi legnagyobb feladat vár futsalcsapatunkra, a hazai sorozatok mellett, az UEFA Bajnokok Ligájában is megmérettethetjük magunkat. Ugyan még a pontos menetrendet nem írta ki a Magyar Labdarúgó Szövetség, de az már ismert, hogy augusztus közepén kezdődnek az NB I. küzdelmei, így egy intenzív hónap elé néznek a fiúk.

Rutinos kulcsjátékosaink és tehetséges saját nevelésű játékosaink mellé három új igazolással erősítettünk, akik szerencsésen megérkeztek Szombathelyre. Leandro Rezala, Luiggi Longo és Szalmás Zoltán megismerkedtek új csapattársaikkal, és nagy lendülettel vetették bele magukat az első tréningbe. Frissen műtött szerb légiósunk, Milos Simic még nem lehetett itt, azonban Dróth Zoltán már jelen volt, és hétfőn megkezdi rehabilitációs munkáját is. Ifjú Haladás-nevelésű kapusunk, Horváth Bendegúz pedig már végre térdgép nélkül készülhet a visszatérésre.

A szombat reggeli első találkozón egyesületünk sportigazgatója, Bokor Zsolt köszöntötte a csapatot, akit klubmenedzserünk, Szántó Erzsébet követett. A szakmai stáb nevében Pálmay Tamás szólt néhány mondatot a fiúkhoz, végül vezetőedzőnk, Juanra Calvo üdvözölte a jelenlévőket, majd indította az edzést. A bő kétórás foglalkozás során nem kímélték edzőink a fiúkat, akik alaposan megizzadtak, de elszántan dolgoztak, hiszen nagyon várják az új kihívásokat. A nap folytatása egy rövid pihenő és ebéd volt, majd 17:30-tól újabb gyakorlást vezényelt a szakmai stáb.

Felkészülésünk alatt augusztus 9-én, 18:30-kor a Balaton Bútor FC Veszprém ellen lépünk pályára nyílt kapus edzőmérkőzésen, amelyet szurkolói találkozó követ a Haladás Sportkomplexumban. Az eseményen mindenkinek lehetősége lesz közös fotókat készíteni a játékosokkal, és autogramokat begyűjteni kedvenceitől. Azt ezt megelőző Sárvár FC, illetve FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA elleni találkozókra zárt kapuk mögött kerül sor.

2021. 07. 27. Haladás VSE – Sárvár FC – zárt kapus

2021. 07. 30. FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA – Haladás VSE – zárt kapus

2021. 08. 09. Haladás VSE – Balaton Bútor FC Veszprém – nyílt kapus mérkőzés, utána szurkolói találkozó

Frissítés: A 08.09-ei felkészülési mérkőzés és szurkolói találkozó elmarad!

Hajrá, Hali!