Korosztályos futsalcsapataink az ELTE SE vendégeként léptek pályára a bajnokság 5. fordulójában. U20-as együttesünk egészen a 39. percig győzelemre állt, a hazaiak azonban a mérkőzés utolsó percében dupláztak, és 2-1-re megnyerték a találkozót. Hiányos U17-es együttesünket 7-3-ra múlta felül a jó erőkből álló fővárosi gárda.

U20-as fiataljaink a szintén első győzelmére törő ELTE vendégei voltak a bajnokság 5. fordulójában. Jó tempóban kezdtük a mérkőzést, és masszívan védekeztünk az öt a négy ellen támadó hazaiakkal szemben. Helyzeteinket azonban nem tudtuk értékesíteni az első játékrészben, így gól nélkül ért véget a játékrész (0-0). A pihenő jót tett fiataljainknak, és a 21. percben remek centerjátékot követő szép lefordulása után Puhr Bálint megszerezte a vezetést csapatunknak (0-1). Ezt követően agresszívan támadott le minket az ELTE, nem tudtunk már annyiszor odakerülni a kapujuk elé, mint az első játékrészben. Az utolsó percig álltuk a sarat, de az utolsó 60 másodpercben előbb emberfölényes játékból, majd egy szögletet követően is betalált a házigazda, villámgyorsan megfordítva ezzel a mérkőzés állását, s beállítva a 2-1-es végeredményt. Csapatunk első sikere így továbbra is várat magára, ennek megszerzésére legközelebb október 30-án lesz lehetőségünk a Hidegkúti SC otthonában.

Sziffer András, vezetőedző: Sajnálom, hogy nem sikerült megszereznünk a három pontot, mert sokat tettünk azért, hogy győzelemmel távozzunk a fővárosból. A mérkőzés nagy részében dominálni tudtunk, és határozottan védekeztünk. Sajnos a lefújás előtti percben már azt hittük, hogy mi örülhetünk a sikernek, de akkor jött a hidegzuhany. Az eredmény ellenére is gratulálok a játékosaimnak, nagyot küzdöttek, javarészt jól is játszottak, ám tudomásul kell venni, hogy a mérkőzés negyven percig tart”

FIÚ FUTSAL I. OSZTÁLY U20 NYUGATI CSOPORT 5. FORDULÓ

ELTE SE – HALADÁS VSE 2-1 (0-0)

Haladás VSE: Soronics Gergő – Horváth Zénó, Kárász Noel, Puhr Bálint, Horváth Félix, Kiss Patrik, Lökkös Gergő, Sodics Ádám, Kovács Máté

Edző: Sziffer András

Gólszerző: Puhr Bálint (21’)

Nem volt könnyű helyzetben U17-es csapatunk, ugyanis Körmendy Gábor karantén miatt, míg Novák Dániel és Grabarics Levente eltiltás okán nem állt Sziffer András rendelkezésére. A hazaiaknál több nagypályás játékos is játszott, köztük U16-os korosztályos válogatott is. A körülményeknek megfelelően nem indult jól számunkra a mérkőzés, már a 3. percben előnybe került az ELTE (1-0). A mieink azonban nagy küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot és két perc leforgása alatt fordítani tudtunk Szár Gábor révén az 5. percre (1-2). A játékrész második fele már ellenfelünké volt, akik kétszer is betaláltak a szünet előtt, így a pihenőre egygólos hátránnyal vonultunk (3-2). Sajnos a fővárosiak ott folytatták a második félidőt, ahol abbahagyták az elsőt: rögtön az első percben beköszöntek (4-2). Próbálkoztunk, küzdöttünk becsülettel, négy nagyobb lehetőségünk is volt, ezeket azonban a kapu előtti rossz döntések miatt nem sikerült gólra váltanunk. A 30. percben aztán újra a hazaiak örülhettek (5-1), majd négy minutummal később a hatodik találatukat is megszerezték (6-2). A 39. percben Vincze Bálint büntetőből kozmetikázta az eredményt, a házigazda azonban még erre is tudott válaszolni, így 7-3-as sikert aratott. Következő mérkőzésünkre október 30-án, szombaton kerül sor, 10 órás kezdettel a Hidegkúti SC együttese vendégeként.

Sziffer András, vezetőedző: „Küzdöttünk, a hozzáállásra egyáltalán nem lehet panaszom, de nem sok esélyünk volt ezen a mérkőzésen. Az eredmény jól tükrözi a két csapat közti különbséget, becsülettel küzdöttek a fiúk, de mivel az ellenfél egyénileg jobb volt, megérdemelten szerezte meg a győzelmet”

FIÚ FUTSAL I. OSZTÁLY U17 NYUGATI CSOPORT 5. FORDULÓ

ELTE SE – HALADÁS VSE 7-3 (3-2)

Haladás VSE: Győrfy Balázs – Vincze Bálint, Szár Gábor, Vajda Dávid, Szalóki-Varsányi Bendegúz, Böröcz Marcell, Varga Bence

Edző: Sziffer András

Gólszerzők: Szár Gábor 2 (4’, 5’), Vincze Bálint (39’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top