NB II.-es futsalcsapatunk megtette az utolsó lépést a felső-házi rájátszás helyért, 9-1-es diadalt arattak a Szigetszentmiklós ellen az alapszakasz 22. fordulójában. A találkozón Homlok Levente egy gólt engedett ellenfelünknek, Papp Zsombor négyszer is betalált, Vidák Balázs duplázott, de Sipos Gergő, Knizs Olivér és Kárász Noel is eredményes volt a Haladás Sportkomplexumban.

NB II.-es futsalegyüttesünkre az alapszakasz utolsó mérkőzése várt, a 10. helyen álló Szigetszentmiklóst fogadtuk a Haladás Sportkomplexumban. Nagy téttel bírt számunkra az összecsapás, hiszen csak győzelem esetén kerülhetünk a felső-házi rájátszásba. Ennek megfelelően álltunk a feladathoz, és három NB I.-es játékosunkkal is megerősítettük keretünket a találkozóra: élvonalbeli kapusunkkal Homlok Leventével, Sipos Gergővel és Papp Zsomborral. Már az első percekben látszott, hogy a vendégcsapat kontrákra rendezkedik be, ezzel átadva a területet számunkra. Nem is kezdődhetett volna jobban a mérkőzés a mi szempontunkból, az első percben Knizs Olivér szerezte meg a vezetést (1-0). A folytatásban próbálták megnehezíteni dolgunkat a Pest megyeiek, agresszívan védekeztek, és volt egy-két veszélyes kontrájuk, de újabb találatot mi jegyeztünk: az 5. minutumban csapatkapitányunk, Vidák Balázs duplázta meg előnyünket (2-0). Ezt követően folyamatosan dolgoztuk ki a helyzeteket, ám harmadik gólunkat egy pontrúgást követően Sipos Gergő jól eltalált lövése jelentette a 14. percben (3-0). A mérkőzés ezen szakaszában a szigetszentmiklósiak megpróbáltak minket kizökkenteni, emberfölényes szerkezettel próbálkoztak, de helyzetet sem sikerült kialakítaniuk belőle, sőt a 17. minutumban Kárász Noel találatával tovább növeltük vezetésünket (4-0). A fennmaradó időben több említésre méltó momentum nem történt, így magabiztos előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A második játékrészt annak tudatában kezdtük, hogy a végelszámolásnál akár a gólarány is számíthat, ezért nagy lendülettel vágtunk bele a második 20 percbe is. Futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket a védekezésre kényszerített Szigetszentmiklós ellen, végül ez a dominanciánk a félidő derekára góllá is ért: Papp Zsombornak köszönhetően (5-0). A bekapott találat után megrogyott ellenfelünk, ezt pedig gyorsan ki is tudtuk használni, két percen belül kétszer is sikeresek voltunk: előbb Papp Zsombor duplázott (6-0), majd őt követte Vidák Balázs is, a 33. percben már 7-0 állt az eredményjelzőn. A nagyarányú vezetés tudatában egy kissé figyelmetlenebbek lettünk, ezzel pedig tudott élni a Szigetszentmiklós, és a 39. percben egy tetszetős egyéni szólót követően sikerült megszerezniük a becsületgóljukat (7-1). A mieink azonban ezt nem hagyták válasz nélkül, és az utolsó két percben Papp Zsombor még két ízben is megrezgette a szigetszentmiklósi kaput, ezzel pedig 9-1-es sikerünkkel ért véget a párharc.

Ezzel a 3 ponttal jelenleg az 5. pozícióban vagyunk a tabellán, de környező riválisaink március 7-én mérkőznek meg az utolsó forduló mérkőzésein, így akkor dől el, hogy mely hat csapat folytathatja a felső-házban a rájátszást.

Sziffer András vezetőedző: „A tétnek megfelelően nem csak jól, hanem eredményesen is játszottunk, amihez gratulálok a játékosoknak! Csak remélni tudom, hogy a felső-házi helyek megszerzéséért folytatott versenyben elérjük a célunkat, de arra hétfőig még várnunk kell, amikor is a rivális csapatok is lejátsszák az utolsó fordulóból hátralévő mérkőzéseiket”

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 21. FORDULÓ

HALADÁS VSE II. – KISÉP FUTSAL SZIGETSZENTMIKLÓS 9-1 (4-0)

HALADÁS VSE II.: Homlok Levente – Knizs Olivér, Sipos Gergő, Papp Zsombor, Vidák Balázs, Soronics Gergő, Kárász Noel, Kiss Patrik, Horváth Félix, Dobos Dávid, Horváth Zénó, Volner Bence, Fehér Dániel, Puhr Bálint

Vezetőedző: Sziffer András

KISÉP FUTSAL SZIGETSZENTMIKLÓS: Vincze Szabolcs, Csapó András, Maczinkó Roland, Závodszky Ádám, Csapó Balázs, Tövisháti Tamás, Rozs Ádám

Vezetőedző: Nagy Roland

Gólszerzők: Knizs Olivér  (1’), Vidák Balázs 2 (5’, 33’), Sipos Gergő (14’), Kárász Noel (17’), Papp Zsombor 4 (30’, 32’, 39’, 40’) ill. Csapó Balázs (39’)