NB II.-es futsalcsapatunk 7-3-as győzelmet aratott közvetlen riválisa, a Magyar Futsal Akadémia ellen. A magabiztos siker a fiatalság és a rutin remek ötvözetéből született: Knizs Olivér és Volner Bence duplázott, tapasztalt élvonalbeli kapusunk, Gyimesi Máté őrizte a hálónkat, és Sipos Gergő, Luiggi Longo, valamint Vidák Balázs is betalált.

Hétfőn este hazai környezetben lépett pályára másodosztályú együttesünk, amely a Nagykanizsa elleni vereséget követően a remek játékerőt képviselő Magyar Futsal Akadémia ellen javíthatott. A felnőtt keretből visszajátszó Sipos Gergővel, Luiggi Longoval, valamint Gyimesi Mátéval megerősített csapatunk rögtön a mérkőzés elején kezébe vette az irányítást, ez pedig gólban is megmutatkozott: egy perc sem telt el, amikor Knizs Olivér már meg is szerezte a vezetést (1-0). Sokat birtokoltuk a labdát, helyzeteket alakítottunk ki, a támadásainkat lövésekkel fejeztük be, némileg váratlanul érkezett a vendégek egyenlítése az 5. minutumban (1-1). A 7. minutumban ismét mi kerültünk lépéselőnybe, Volner Bencének köszönhetően (2-1), a Magyar Futsal Akadémia azonban villámgyorsan válaszolt (2-2). Nem fogott meg minket, hogy ellenfelünk másodszor is egalizált, játszottuk a saját játékunkat, Luiggi Longo pedig extra teljesítménnyel segítette a csapatot. Brazil légiósunk bátran felvállalta az egy az egy elleni szituációkat, ezekkel helyzeteket teremtett, és nem csak saját maga, de a játékostársak előtt is. A 10. percben a lehetőségeink közül Vidák Balázs váltott egyet gólra (3-2), majd nem sokkal később Luiggi is betalált (4-2). Nem csak támadásban, védekezésben is jól tettük a dolgunkat, határozottan szűrtük meg riválisunk próbálkozásait. A lendületünk megmaradt, továbbra is kapura veszélyesen játszottunk, ennek pedig meg is lett a gyümölcse: Volner Bence második találatát is megszerezte a mérkőzésen, ezzel pedig már 5-2 állt az eredményjelzőn. A folytatásban is inkább a vendégek térfelén folyt a játék, akik egy-egy kontráig ugyan eljutottak, ezeket azonban hatástalanítani tudtuk. Újabb gólt már nem hozott a hátralévő idő, húsz percnyi játék után 5-2-re vezettünk.

A pihenő után is hasonló mederben folyt az összecsapás: az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, még annak ellenére is, hogy továbbra is egy nagyon szívós, masszív csapat képét mutatta a fővárosi együttes. A 33. percben ismét mi örülhettünk, miután Sipos Gergő is feliratkozott a góllövők közé (6-2). A négygólos vezetés tudatában sem engedtünk ki, motiváltan és agilisan játszottunk, amit a 36. minutumban egy újabb találattal koronáztunk meg: Knizs Olivér is duplázni tudott, tovább növelve ezzel a különbséget (7-2). Az utolsó percekben már kicsit visszavettünk a tempónkból, a vendégek pedig egy gyors ellentámadás végén szépítettek (7-3). Ez egyben a végeredményt is jelentette, lehetőségek ugyan mindkét oldalon adódtak még, ám egyik csapatnak sem sikerült már betalálnia. Ezzel a győzelemmel ismét a tabella második helyére kerültünk, a 11. fordulóban Szigetszentmiklósra utazunk november 29-én.

Sziffer András, vezetőedző: „Örülök, hogy a fiatalok kiegészülve a visszajátszókkal nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Ezen a találkozón nem volt kérdés, hogy melyik csapat a jobb, ez pedig az eredményben is megmutatkozott. Gratulálok mindenkinek, mert fontos győzelmet arattunk egy remek csapat ellen, akik nem véletlenül álltak a mérkőzés előtt a tabella második helyén” 

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 10. FORDULÓ

HALADÁS VSE II. – MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA 7-3 (5-2)

HALADÁS VSE II.: Gyimesi Máté – Luiggi Longo, Knizs Olivér, Sipos Gergő, Vidák Balázs, Németh Krisztián, Horváth Félix, Kiss Patrik, Kovács Máté, Volner Bence, Sodics Ádám

Edző: Sziffer András

MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA: Gaylhoffer Előd – Lőrincz Máté, Véghelyi Balázs, Hunyadi Mátyás, Dávid Tamás, Márkus Ákos, Bencsik Gergő, Módly Márk, Szili Domonkos, Márki Dániel, Kondár Vilmos, Csordás Márton, Módly Dominik, Vas Gergely

Edző: Tóth Szabolcs

Gólszerzők: Knizs Olivér 2 (1’, 36’), Volner Bence 2 (7’, 14’), Vidák Balázs (10’), Luiggi Longo (11’), Sipos Gergő (33’), ill. Módly Dominik (5’), Módly Márk (8’), Csordás Márton (40’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top