Az NB I-es futsal-bajnokság kilencedik fordulójában nyolcadik győzelmét aratta csapatunk. A mieink ezúttal az Újpest együttesét küldték haza 4:1 arányú vereséggel.

Egyértelműen esélyesként lépett pályára a Haladás Sportkomplexumban listavezető csapatunk. Ennek megfelelően már az első pillanatoktól kezdve megpróbáltak Juanra mester tanítványai nyomást helyezni a vendég újpestiekre és ez a hatodik percben eredményre is vezetett: Dróth Zoltán remek átadását Vas Ádám váltotta gólra. Ezt követően is a mieink birtokolták többet a labdát, de a fővárosiak védelmi Tyukász Péterrel az élén jól állta a sarat. A 16. percben azonban már „Tyuki” sem tudott segíteni az övéin, ugyanis Vas Ádám megpattanó lövése védhetetlenül vágódott a kapujába. A félidő végjátékában még Milos Simic is mattolta a vendégek hálóőrét, így a szünetben már 3:0-ra vezettünk.

A félidőben ünnepi pillanatokra került sor. A Pink Október akció keretében licitálásra felajánlott egyedi Hali-mezt vehette át a nyertes, Skoda Szabolcs Bokor Zsolt sportigazgatótól, akinek egyik régi szponzorunk kislánya, Balogh Hanna segédkezett. Ezt követően pedig Galambos Roland törzsszurkolónk kisorsolta azt a szelvényt, melynek tulajdonosa a mérkőzés előtt adományozók közül került ki, és egy a játékosaink által dedikált labdát vihetett haza. A két akció keretében befolyt összeget klubunk a Magyar Rákellenes Liga számlájára fizeti be.

A második félidő már jóval kiegyenlítettebb játékot hozott. A kapuk lényegesen ritkábban forogtak veszélyben. A 27. percben azért Vas Ádám harmadszor is betalált az újpestiek kapujába, amivel 4:0-ra alakította az eredményt. Nem sokkal a derbi vége előtt pedig Ricardo Lineker megszerezte a vendégek becsületgólját.

Juanra Calvo vezetőedző: - Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, mivel végig jobban játszottunk, mint az ellenfelünk. Azt picit sajnálom, hogy a szünet után csak egy gólt tudtunk szerezni, de a vendégek jól védekeztek, lezárták a területeket. A lényeg azonban az, hogy zsinórban az ötödik bajnoki meccsünkön szereztünk három pontot.

Haladás VSE-Újpest RFC-220 Volt 4:1 (3:0)

Gólszerzők: Vas Ádám 3 (6., 16., 27.), Milos Simic (19.) illetve Lineker (37.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top