A koronavírus-járvány miatt ezúttal nem a lezárult szezon befejezését, hanem az új idény elindítását jelenti a futsal utánpótlásunk részére rendezett hagyományos tábor. A gyerekek öt napon át tréningeznek, szórakoznak az edzők felügyelete mellett.

A megszokott menetrend szerint júniusban szokta megtartani futsal szakosztályunk a nagy népszerűségnek örvendő edzőtáborát, ami most kivételesen július végére tolódott. Az összetartáson ezúttal három korosztály (U11, U13, U15) harminchat játékosa vesz részt. A gyerekek délelőttönként a Haladás Sportkomplexumban gyakorolhatnak, míg délutánonként különböző szabadidős programokra látogathatnak el.

- Ez a tábor mindig a szezon végén volt, most viszont kivételesen egy új idény elindítását jelenti. Még annak is örülünk, hogy nem maradt teljesen el. Az edzések a hosszú szünet után a ráhangolódás jegyében telnek. A lényeg, hogy a srácok jól érezzék magukat, de azért közben egy picit el is fáradjanak. A jövő héten kezdődik majd a keményebb munka – adott tájékoztatást Vidák Balázs edző, aki kollégáival, Hajmási Milánnal, Vas Ádámmal és Péter Ábrahámmal felügyeli a programokat.

A táborozáson három korosztály képviseletében összesen harminchat gyerkőc vesz részt. A programok fókuszában ezúttal is a csapatépítés áll.

- Nagyon hiányzott már a futsal és persze a srácok is, mivel nálunk igen jó a közösség. Vártam már ezt a tábort, szó szerint visszaszámoltam a napokat a kezdésig. Még aludni sem igen tudtam az első nap előtt. Nagyon jól érzem magamat, még annak ellenére is, hogy az első edzésen igen megizzadtam, alaposan elfáradtam – fogalmazott Horváth Mátyás, aki nagy izgalommal várja a folytatást. Többek között a szabadidős programokat is, melyek között a szokásos strandolás, mozizás mellett idén egy új elem is lesz, még pedig a zsirai „footgolfozás”.

A fiatalok hétfőn kezdték a táborozást és egészen péntek délutánig sportolhatnak, szórakozhatnak szakembereink irányításával. A jövő héten viszont valamennyi csapatunk elkezdi a komolyabb munkát, azaz a felkészülést a 2020/2021-es szezonra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top