A koronavírus-fertőzés veszélye miatt elrendelt kényszerű szünet előtt az ötödik helyen állt az I. osztályú bajnokság Nyugati-csoportjában az U17-es futsalcsapatunk. Sziffer András tanítványai sokáig a dobogón állomásoztak és erre a szezon végén is lenne esélyük.

Akárcsak az U20-as pontvadászatban, a kisebbeknél is 16 fordulón van túl a csapatok többsége, ám a Haladás az U17-eseknél is csak 14 mérkőzésen lépett pályára. Ezekből a derbikből hetet nyertek meg, kettőt adtak döntetlenre és ötöt veszítettek el. Ez összességében 23 pontot ér, ami az ötödik helyre elegendő. Egyébiránt ugyanennyi van a harmadik Cső-Montage, valamint a negyedik Szilágyi DSE együttesének is, de ők egy, illetve két mérkőzéssel többet játszottak. A mieink 49 gólt lőttek és csak 42-t kaptak. Utóbbi kategóriában csupán az utcahosszal vezető Aramis áll jobban, mivel az ő hálójuk csak 29 alkalommal rezdült meg. Csapatunk legeredményesebb játékosa eddig a 10 gólt jegyző Kiss Patrik, valamint a nyolcat szerző Mézer Viktor volt.

- Két célunk volt a rajt előtt: egyrészt az, hogy a játékosaink sajátítsák el a korosztálynak megfelelő taktikai elveket, valamint technikai, kondicionális és mentális képességekben fejlődjenek. Másrészt pedig egy ütőképes, jó szellemű közösség kialakítása, ami lehetőleg érmes helyezésekért harcolhat. Úgy gondolom, hogy a szezon során mind a csapat, mind pedig a játékosok sokat fejlődtek. Mára megértették, hogy a sikerhez sok munka kell. Fontos, hogy hisznek is ebben, mert ez szükséges ahhoz, hogy az edzések minősége jobb legyen, a játék pedig egyre tudatosabbá, eredményesebbé váljon. Egyénileg nem szeretnék senkit kiemelni, mert mindenkinek van még hova fejlődnie, de az előrelépés valamennyiüknél látható – fogalmazott Sziffer András edző, aki akárcsak az U20-asoknál Vidák Balázs, szintén bízik a folytatásban. Ami nem is csoda, elvégre csapata kifejezetten jó eséllyel pályázhat(na) még akár az ezüstéremre is.

- Jelenleg a csapat tagjai a részükre összeállított és elküldött edzésprogram alapján készülnek heti három alkalommal, amelynek elvégzéséről rövid videót is küldeniük kell. Megpróbálok ebben a nehéz helyzetben optimista maradni, azaz remélem, hogy folytatódhat majd a pontvadászat. De azt is elfogadjuk, ha kiderül, hogy csak ennyi volt, mivel az egészség a legfontosabb szempont – tekintett picit előre az U17-es csapatunk edzője.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Járványügyi intézkedések

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +10 25
2. Futsal Veszprém 6 +9 11
3. DEAC 7 -6 11
4. MVFC Berettyóújfalu 6 -1 11
5. Újpest FC-220VOLT 7 -12 4
Go to top